Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,40 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 8,22 g |
Sůl | 20,55 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.
Krok 3: Podlijeme vodou a necháme dustit.
Krok 4: Když je maso měkké, dolijeme vodu a přidáme zelí, koření, papriku a Masox.
Krok 5: Povaříme a až je zelí měkké, přidáme trošičku sladké smetany na zjemnění a zahustíme (já zahušťuji vodou s moukou).
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
Moje poznámka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 8 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 17 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
segedinský guláš,
jaké maso na segedínský guláš,
jak vařit segetínský guláš,
segedínský guláš z kotlety,
jaké maso na segedín,
jak varit segedinsky gulas,
segedinsky gulas recept,
jaké vepřové maso na guláš,
jake maso na gulas,
segedínský guláš z vepřové kotlety,
segedínský guláš se smetanou,
segedín z kotlety,
recepty na segedínský guláš,
uzasnej segedínský gulas,
gulas z kotlety,
segedínský guláš z vepřového,
segedinký guláš,
recepty segedin guláš,
segedin gulas,
segedínský guláš -recept
Suroviny:
zelí kysané,
kotleta vepřová,
masox,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
smetana sladká,
cibule,
česnek,
mouka
Komentáře (18)
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)