Suroviny
Porce: minim. 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,67 g |
| Tuky | 134,98 g |
| Vláknina | 41,46 g |
| Cholesterol | 552 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,29 g |
| Sacharidy | 190,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.
Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.
Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.
Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.
Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Moje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 9 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 17 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 43 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 45 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 50 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Tématické fráze:
džuveč,
srbské rizoto,
džuveč recept,
recept na džuveč,
drůbeží džuveč,
srbské rizoto recept,
džuveč v pomalém hrnci,
jehněčí džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
džuveč.cz,
recepty džuveč,
džuveč.cz,
džuveč recepty,
džuveč s rybou,
dřuveč,
srbský dřuveč,
recepty na dzuvec,
recept na srbské rizoto,
srbské plátky
Suroviny:
maso jehněčí,
slanina,
sádlo,
cibule,
česnek,
lilek,
kedlubna,
lusk paprikový,
rajče,
brambory,
rýže,
nať petrželová,
vývar,
pepř drcený,
sůl
Komentáře (27)
Tento recept jsem ještě nevařil zkusím jej, jakmile budou na statku Letařovice prodávat České jehněčí. (Mají jej v turnusech)
🤔Pamatuji džuveč již z menzy VŠZ v Suchdole v osmdesátých letech, jenže to se nedá s tímto rovnat. Ale tenkrát už mi chutnalo🤩, nojo, a taky mi bylo 46 míň 😋
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky
děkuji všem