Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 630 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,32 g |
Tuky | 15,34 g |
Vláknina | 8,45 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 818 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 13,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.
Krok 2: Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Krok 3: Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Moje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 10 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 28 minutami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 39 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 1 hodinou
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 4 hodinami
Tématické fráze:
cikánská vepřová pečeně,
ciganska pecene,
cikánská roštěná,
cikánská vepřová pečeně recept,
cikánská pečeně s vepřového masa,
hovězí maso recepty,
cigánská hovězí pečeně,
recept na cikánskou pečeni,
vepřová pečeně po cikánsku,
zapečené hovězí maso,
cikanske hovezí,
cigánská hovězí,
cikánská hovězí,
hovězí po cikánsku,
hovězí cikánská,
hovězí roštěná cikánská,
roštěná po cikánsku,
hovězi ciganska pečeně,
cikánská,
zapékané hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sádlo,
cibule,
kapie červená,
kapie žlutá,
okurky sterilované,
lečo sterilované,
bobkový list,
pepř,
koření oregáno,
tymián,
sůl,
bujón,
protlak rajčatový,
mouka hladká
Komentáře (9)