Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 630 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 226,32 g |
| Tuky | 15,34 g |
| Vláknina | 8,45 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 818 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 13,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.
Krok 2: Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Krok 3: Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Moje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Nejnovější recepty
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 11 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 12 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 14 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 1 hodinou
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 8 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 8 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 12 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 12 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 12 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 13 hodinami
Tématické fráze:
cikánská vepřová pečeně,
ciganska pecene,
cikánská roštěná,
cikánská vepřová pečeně recept,
cikánská pečeně s vepřového masa,
hovězí maso recepty,
cigánská hovězí pečeně,
recept na cikánskou pečeni,
vepřová pečeně po cikánsku,
zapečené hovězí maso,
cikanske hovezí,
cigánská hovězí,
cikánská hovězí,
hovězí po cikánsku,
hovězí cikánská,
hovězí roštěná cikánská,
roštěná po cikánsku,
hovězi ciganska pečeně,
cikánská,
zapékané hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sádlo,
cibule,
kapie červená,
kapie žlutá,
okurky sterilované,
lečo sterilované,
bobkový list,
pepř,
koření oregáno,
tymián,
sůl,
bujón,
protlak rajčatový,
mouka hladká
Komentáře (9)