Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny pro 1
4 - 6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,29 g |
Tuky | 244,38 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Moje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 2 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 10 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 25 minutami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 2 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 3 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 3 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 3 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 5 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 9 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí perkelt,
perkelt,
perkelt s noky,
maďarske noky,
maďarský perkelt s noky,
kuřecí perkelt recept,
kuřecí s noky,
noky recept,
perkelt recept,
slovensky perkelt,
noky s kuretem,
noky ke kuřeti,
kuřecí perkelt s nokama,
noky k perkeltu,
slovenske noky,
drůbeží perkelt,
perkelt kuřecí,
kuřecí maso s noky,
madarsky kuřecí perkelt,
kure s nokama
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
lusk paprikový červený,
paprika čerstvá bílá,
slanina,
sádlo,
cibule,
rajče,
vývar drůbeží,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
pepř cayenský,
pepř drcený,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
olej
Komentáře (53)
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.
neboj, tenhle staročeský špek nemá chybu
moc všem děkuji
a tady je ta šabetecká
jarda Kadic: Jaroušku, přidej vody.. asi dvojnásobné množství nebo podle potřeby
budu ráda, Jaroušku, když vyzkoušíš