Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skleněný jahodový koláč

Lahodný, krásně vypadající koláč s nejoblíbenějším ovocem. Jahody jsou dostupné po celý rok, ale dobře zde můžete použít ovoce i kompotované nebo mražené. A s máslovým třeným těstem dokonale ladí.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby tuhnutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 890 kJ /
2 364 kcal
Bílkoviny46,57 g
Tuky86,18 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 968 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy300,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Do vyšlehaného másla přidáváme po jednom žloutky, citronovou kůru a rum. Postupně přimícháme mouku. Krok 3: Z bílků a špetky soli pak čistými metlami vyšleháme pevný sníh a zlehka jej na závěr zapracujeme do těsta. Krok 4: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 5: Těsto do formy rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Krok 6: Po prochladnutí vyklopíme, pomažeme marmeládou a poklademe jahodami. Krok 7: Dle návodu na sáčku připravíme želatinu a povrch koláče s ní zalejeme. Krok 8: Necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Umíte pracovat se želatinou?

Zveřejněno 25. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skleněný jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKyZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skleněný jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKyZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Škoda, že nikde neni uvedeno na kolik a jak dlouho péci. Čili pro mě nepoužitelný recept:-//

Bibinka:Jasně že foto nevadí,super-díky!;-)

vypadá famózně!! Posílám bodík :yes:

Vypada velmi dobre..:yes::yes:

Dělala jsem už tento rok několikrát,je u nás velice oblíbený...poslední jsem trochu obměnila,udělala jsem krém,ušlehala máslo s cukrem a pomalu přišlehávala jahody...bylo to mooooc dobré:-))nadýchané,osvěžující:-))

Fokusko, o víkendu jsem ho dělala, jen místo marmelády jsem dala jahodový krém a na něj jahody-taky bezvadný. Máš 6 bod:yes: a dala jsem ti fotku toho mého-bude-li to vadit, tak jí vymažu;-)

Srdce se na něj směje a huběnka by si dala :-p:yes:

Vypadá nádherně :-p, posílám druhý bodík :yes:

Mám jiné poměry, ale znám a je mňam :-p:yes:

Tématické fráze:
jahodovy kolac, koláč s jahodami, jahodové řezy, skleněny kolač, jahodový koláč recept, recept na jahodový koláč, jahodovykolac, jahodové recepty, bublanina s jahodami, jahodove kolace, koláč jahodový, jahodový džem, dezert s jahodami, recepty z jahod, skleněný rybízový koláče, jahodový koláč s jahodami, kolac jahody, kolac recept, jahodovy snih, jahodový koláč se sněhem

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, rum, mouka polohrubá, sůl, kůra citronová, jahodová marmeláda, jahody, želatina červená, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu