Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 559 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,17 g |
Tuky | 147,34 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 741 mg |
Sodík | 297 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 621,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Preosejeme múku, vmiešame sušené droždie, cukor a soľ. Vajce a žĺtok rozšľaháme s vlažným mliekom, zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s pridaním oleja. Dobre dlho premiesime, necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 2: Potom vyberieme na vál, rozdelíme na 10 guličiek. Prikryjeme a necháme 15 minút stáť, kým cesto znovu "neožije", stane sa mäkkým, tvárnym. Každú guličku rozvaľkáme na ovál, hrúbka cca 3 mm. Natrieme maslom, posypeme škoricovou alebo vanilkovou cukrovou zmesou (ja som mala 5 vanilkových a 5 škoricových ensaimadas), zrolujeme všetky po dĺžke.
Krok 3: Potom z nich robíme "šneky" - pred rolovaním ešte trochu pošúľame.
Krok 4: "Šev" úmyselne nechávame na hore, koniec sploštíme a zasunieme pod slimáka. Kladieme na peč. papierom vyložený plech, alebo na fóliu, necháme ešte pod utierkou asi 30-40 minút kysnúť.
Krok 5: Pečieme cca 20 minút, najpr polovičnú dobu 180, potom asi 160 stupňov, príp. podľa seba.
Krok 6: Doporučujem piecť na dvoch plechoch, aby sa nezlepili, počas pečenia značne zväčšia svoj objem. Prípravu "šnekov" som sa snažila nafotiť. Samozrejme, môžeme vyrobiť z tohto množstva surovín aj viac menších kusov, príp. meniť náplň - orechy, nutella. Je možné použiť domácu pekáreň, vtedy postupujeme podľa zvyku - najprv suroviny tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Moje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 26 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 49 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
šnečí mast,
šnek wikipedie,
enseimada,
enseimadas,
jak se motají kynuté briošky,
šnek obecný,
briošky nutella,
mast ze šneku,
moučník z mallorky,
sladké pečení šneci s vanilkovou náplní,
skořicové briošky,
ensimadas,
ensaimadas s mandlovou náplní,
náplň do vanilkových šneků,
enseimadas recept,
jak vyrobit makové šneka,
sneky s jablky,
nutella šneky,
domacu nutella,
koláče z mallorky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
vejce,
žloutek,
olej,
mléko,
droždí sušené,
máslo,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
skořice mletá
Komentáře (63)