Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízovo-jostový džem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 568 kJ /
4 677 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 140,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút. Krok 2: Potom ich prepasírujeme. Krok 3: Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 20 minút. Krok 4: Pridáme umytú jostu a varíme na slabom plameni 15 minút. Krok 5: Zlievame do fľaštičiek, uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore a necháme vychladnúť. Potom odložíme.

Zveřejněno 8. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-jostový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zRr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-jostový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zRr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je moc dobrá. :-K<3

tejaja: Asi ne!! Dostala jsem jí plnou mísu!:-). Možná, jak kde.;-)

rozmarynaH: to nie je černý rybíz, to je josta;-)

Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč ;-) Ďakujem za fotku ;-)

Terezko, dovolila jsem si přidat foto-tentokrát je to josta se švestkami. Já mám malinko jiný postup, ale věřím, že to nebude vadit. :-)

Jóó, černý rybíz, to je dobrůtka a těch vitamínů:-*:yes::yes:

Bibinka: Janinka, josta rodí tak ako ríbezle, od 2-3 roku, a najväčšiu úrodu máš na 2-3-ročnom dreve. Takže strašie konáriky nemilosrdne odrezať ;-) Na rozdiel od ríbezlí ale nedozrieva naraz, bobule dozrievajú postupne, takže stále oberáš tie čierne, dozreté ;-)

tejaja: Terezko, na zahradě mám obé, ještě to není úplně zralé a jsou to dost mladé keříky, tak toho asi nebudu mít dost na marmeládu, musím nějaký ten rok počkat a pak jí udělám. Chuť josty mám ráda a 4.bodíka dávám už teď:yes:

Danielka, mne švagriná na jeseň odstrihla z kríka josty prútiky, strčila ich do kýbla s vodou. Po pár dňoch vyrašili korienky - tam v tej vode. V tej fáze som ich preniesla k sebe do záhrady a zasadila. Na jeseň vyrašili nové listy, všetky sa ujali. Úplne bez problémov.

danielle72: Danielka, nezháňaj kríček, ale nech ti niekto, kto jostu má, odreže zopár tohtoročných mladých výhonkov, asi 30 cm dlhých. Strč do zeme asi 20 cm a polievaj a polievaj...na jar ti to krásne vypuká a ďalší rok oberáš ;-)

Zuzka: Zuzanka, tak už potom len poprosiť známych, ak majú v záhradke;-(

Jéé, to je fajné!! Já mám zrovna udělaný rybízovo-angreštový. Miluji dobu zavařování;-)

Noo, zahrádku právě nemáme, jinak by tam josta jistě byla :-( je to výborné ovoce v koláči, doma milujeme angrešt i rybíz, ale josta je josta :-)

tejaja: Děkuji, Terezko, už jsem si to našla ;-) To musí být dobré, to věřím. Že bych tedy na jaře sehnala keříček, aby se u nás taky zabydlela....?

danielle72: Danielka, josta je kríženec egreša a čiernej ríbezle. Je to neskutočne zdravé a chutné ovocie. ;-)

Ivana Ch: :-O Ja toto nemôžem...keď sú zrelé jahody, nie je ešte josta, je zelená, keď dozrieva josta, jahôd už dávno niet :-D

Zuzka:V obchodoch som ešte nevidela, ale nemáš záhradku? To by si si ju potom mohla nasadiť;-)

Slovo "josta" jsem nikdy neslyšela, jdu si na internet rozšířit obzory ;-) Inu, člověk se pořád učí :yes:

Sháním jostu na koláč už druhým rokem, nemohu sehnat ani na trzích, může mi někdo dát tip, kde bych ji mohla koupit? Moc děkuji!

Jé to znám, dělám skoro stejně, ještě dělám jostu s jahodami, taky je to mooc dobrý. Dělám i samotnou jostu, a protože jí mám dost, tak letos jsem udělala i pár sklínek jako kompot.:-p:-p:yes::yes::yes:

Ten bude dobrý. S jostou jsem ještě nikdy neochutnala. :yes::yes::-p

Terí, jo, nemám jostu, ale prej budééé příští rok :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
josta recepty, josta zavařování, kompot z josty, marmelada z josty, zavařování josty, jostový kompot, dzem z josty, josta džem, rybízovo jablečný džem, marmeláda z josty recept, rybízovo jahodová marmeláda, josta kompot, zavařování josta, marmeláda z josty a rybízu, recept na kompoty z josty, jostový koláč, recept na zavařování josty, josta - džem, rybízovo třešnova marmelada, rybízovo-angreštový dzem

Suroviny:
šťáva rybízová, cukr, josta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu