Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 856,22 g |
| Tuky | 956,36 g |
| Vláknina | 6,70 g |
| Cholesterol | 2,18 g |
| Sodík | 22,83 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 42 minutami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 1 hodinou
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 1 hodinou
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 1 hodinou
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 2 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 2 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 2 hodinami
Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Virtuous0112 před 3 hodinami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota uzení klobásek,
narážečka na klobásy ruční,
narážečka na klobásy,
narážečka klobás,
jak dlouho udit klobásy,
klobásy ze skopového masa,
jak dlouho se udí klobásy,
uzeni klobasek,
narazecky na klobasy,
narážečky klobás,
délka uzení klobásy,
teploty při uzení klobás,
teplota při uzení klobás,
doba uzení klobás,
doba uzení klobás,
narážečka na klobásky,
streva na klobasky,
naražečky klobásy,
teplota uzení klobasek,
domácí narážečka na klobásy
Suroviny:
kýta vepřová,
bůček vepřový,
kmín celý,
pepř mletý,
ořech muškátový,
rychlosůl,
cukr moučkový,
střívka skopová
Komentáře (22)
Pavel