Paštičky
Drobné pečivo z listového těsta připravíme jednoduše vykrojením koleček, která položíme na sebe a upečeme. Po upečení je plníme náplní z tatarské omáčky, krabích tyčinek a ozdobíme kouskem pomeranče a natí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 24,76 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,51 g |
Sacharidy | 30,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Moje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 1 hodinou
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 8 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 9 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 9 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 10 hodinami
Zeleninový krém s restovanými žampiony
Jelen97 před 10 hodinami
Smažená treska
TondaJ před 10 hodinami
Cuketový krém s bílkovými nudlemi
Jelen97 před 10 hodinami
Dršťková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Cuketová pizza
ovocny.caj před 10 hodinami
Tématické fráze:
německá kuchyně recepty,
paštičky z listového těsta,
studený oběd,
německé předkrmy,
německá kuchyně,
recept na paštičky,
recepty nemecke kuchyne,
recepty.de,
slane pasticky,
německá kuchyně-recepty,
hotovky recepty,
paštičky z lístkového těsta,
plněné paštičky,
studené obědy,
studené obědy recepty,
recepty studené kuchyně,
studená kuchyně,
nemecká studená kuchyně,
studený oběd recept,
studene predjedla
Suroviny:
těsto listové,
krabí tyčinky,
tatarská omáčka,
šťáva citronová,
nať petrželová,
pomeranče,
vejce
Komentáře (41)
Já dělám horní okruží dvě tenčí, ničím mezi tím nemažu, trochu válkem přimáčknu a to spodní kolečko vevnitř propíchám vidličkou, nic vejcem nepotírám. Těsto musí být studené a dává se do důkladně vyhřáté trouby - ale to vám radit nemusím
Tentokrát postup podle receptu...
Ty nepodarky (viz foto) budu mančaftu prezentovat jako umělecké dílo
Těsto bylo kupované, už rozválené na papíru...
Podotýkám, že při mašlování jsem si dával setsssakra pozor, abych vejcem nepopaplal boky koleček!
Prosím, KDEPAK JSEM SOUDRUH ASI UDĚLAL CHYBU, NEVÍTE
Plát pomašlím vejcem, vypíchám otvory, přiklopím druhým plátem, sestavu obrátím druhým plátem dospodu a větším kolečkem vykrojím paštičky (nebo narádluji čtverce) Nic nemusím přenášet a skládat na sebe (foto napoví)
Právě jsem objevila tento recept a vypadá to luxusně
Díííky moc za inspiraci
Na sladko aj slano. Na sladko stačí šľahačka a ovocie, ozdobiť lístočkom medovky alebo mäty, na slano napr. zemiakovým alebo iným šalátom, rôznymi pomazánkami, ozdobiť kapiou, petržlenovou vňaťou a pod. Proste podľa vašej chuti, nemusíš po náplni nejako špeciálne pátrať.
Chtěl jsem se zeptat jestli by nebylo možné připsat do názvu originální název "Vol au vent".Hledal jsem to pod tímto názvem pod kterým to znám a bylo mi divné že by tu nebyl tento recept a málem jsem ho sem přidal