Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa naložená, v oleji osmažená

Mladou cuketu stačí nakrájet na kolečka a nechat marinovat ve směsi koření a oleje. Marinovanou cuketu smažte v rozpáleném tuku a podávejte s dipem ze zakysané smetany či bramborovou kaší. Rychlé, snadné, chutné.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba marinování

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 019 kJ /
483 kcal
Bílkoviny3,90 g
Tuky43,23 g
Vláknina6,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 374 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy17,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu pořádně opláchneme, osušíme a odkrojíme konce. Cuketu i se slupkou nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka. Po obou stranách nasolíme a necháme 20-30 minut vypotit. Krok 2: Mezitím připravíme marinádu smícháním uvedených ingrediencí. Krok 3: Vypocená kolečka cukety osušíme, obalíme v marinádě a necháme uležet. Stačí 2 hodinky, ale čím déle, tím lépe. Můžeme nechat i přes noc do druhého dne. Krok 4: Marinádou obalená kolečka klademe do rozpáleného tuku, ochuceného trochou soli a mletého pepře. Smažíme cca 3 minuty z každé strany, dokud nezačnou na povrchu naskakovat zlatavé puchýřky. Krok 5: Osmaženou cuketu položíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk a dle potřeby osolíme. Krok 6: Podáváme s čerstvou zeleninou a dipem ze zakysané smetany a nasekaných bylinek. Hodí se také s bramborovou kaší.

TIP: Další recepty na smaženou cuketu

Zveřejněno 9. 8. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nedávno jsem podobně připravovala smaženou cuketu v těstíčku, kterou jsem naložila do výše uvedené marinády. Moc nám to chutnalo, tak jsem naložila znova, ale osmažila bez těstíčka, jen tak. V tomto počasí jsme si dali jen s dipem a čerstvou zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jQx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super receptík. Výborná příloha k masíčku na grilu.:yes:

jitutka: Moc děkuji:-8:-KKdyž je cuketová sezona,tak bývá takto připravená cuketa u nás dost často:-Q

<3<3<3<3<3<3<3<3, mám nadúrodu cukiet, placky už nemusíme, dokonca ani opečené na prírodno, takže zajtra, po patričnom pobyte cukiny v marináde prekvapím , aj seba a verím, že :-K:-K:-K:-K

Anna Kocikova: A mám ešte jednu otázku, dá sa toto isté urobiť aj s tekvicou? Nie hokaido, ale obyčajnou. Inak, nakladaná cukina bola <3<3<3:-K.

cecilka: Potěšila jsi mě,jsem ráda,že cuketa chutnala:-K
Cecilko,ráda bych poradila,ale s obyčejnou dýní nemám zkušenosti:-( Používám pouze hokaido,ale tohle jsem s ní ještě nezkoušela.To by Ti spíš poradila Tejaja, nebo Magdalenka:-*

Anna Kocikova:;-);-)

varilamyskakasicku:Ivuš,cuketka je nádherná:-*:-KDěkuji za komentík a fotky(chvilku jsem zde nebyla,tak promiň mou opožděnou reakci:-8)
Všem ostatním také moc děkuji:-)):-K

Aničko tohle musí být dobrota:yes::yes::-K

jo, tohle je papatelné i na grilu... půlka grilu masa, půlka cuket a patizonů.... a hleděl jsem! Tahle zelenina zmizela první!;-)

Aničko, přidala jsem Ti fotečky, dělala jsem cuketovo- masové karbanátky a tak jsem naložila i cuketu, bylo to výborné oboje.:-K:-p

janatka:Ivetko,moc děkuji i za parádní fotku:-K:yes:Potěšila jsi mě a jsem ráda,že chutnalo:-*:-K

rebeka::-K

Vyzkoušené!!skvělé jako příloha,ale i na chléb se sýrem!!!;-):-p

:-O:-O úúú, to je nádherné foto, až.. až:-8:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

medmic::-D:-D;-)

chocolate:Luciášku,také moc nerada přepaluji v tuku,ale v tom horku se mi nechtěla rozehřívat trouba;-):-)

jarka skrobakova:Jaruško v RL mám jména obě:-))a i na obě slyším;-)klidně nechej tu An-to je po babičce:-*

Děkuji všem za moc milé a hezké komentáře:-KTěší mě,že se recept líbí:yes:

A už vím co dalšího s těmi přemnoženými trifidy :-K

:-K asi dobrota

Tématické fráze:
naložená cuketa, grilované cukety v oleji, naložená grilovaná cuketa, jak naložit cuketu, recepty z cukety, cuketa nalozena, jak naložit cuketu na gril, grilovaná cuketa v oleji, cuketa recepty, naložena cuketa na gril, pečená cuketa v oleji, cuketa recept, osmažená cuketa, naložené cukety, nalozena cuketa recept, naložená zelenina v soli, naložena cuketa recepty, nakladana cuketa v oleji, doporučit olej na smažení, nalozena pecena cuketa

Suroviny:
cuketa, sůl, pepř mletý, olej, olej, hořčice, petrželka, kurkuma, česnek sušený, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu