Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Hanger steak patří mezi lahodné části hovězího masa. Navíc mu stačí opravdu jednoduchá úprava opečení na pánvi. Ke steaku pak připravíme netradiční omáčku z ostružin, tymiánu a demi glace. Je to čistá chuťová symfonie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 404 kJ / 97 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v Poznámce za receptem.
Krok 2: Maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.
Krok 3: Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.
Krok 4: Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom je zbavili semínek.
Krok 5: Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí, pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.
Zveřejněno 12. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Moje poznámka
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí veverka,
hovězí veverka recept,
hovezi veverka recepty,
hunger steak,
hovezi maso veverka,
co je hovězí veverka,
recept hovězí veverka,
hanger steak,
recepty z hovezí veverky,
hanger steak recept,
recepty hovezi maso - veverka,
steak z hovězí veverky,
pokrmy z hovězí veverky,
hovězí maso veverka recepty,
recept na hovězí veverku,
veverka maso recept,
hovězí veverky,
maso veverka,
hovězí veverky recept,
veverka maso
Suroviny:
steak hanger,
sůl hrubá,
pepř mletý,
ostružiny,
tymián,
cukr hnědý,
krém,
demi glace,
víno,
máslo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (51)
Lékárnu jsem si našla podle svých představ, i když není přímo v místě bydliště, ale jsou mi ochotní objednat bylinky, různé směsi, krémy,a prostě cokoli