Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s hříbkovou čepicí - dvě jídla z jednoho hrnce

Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim připravit smaženici z čerstvých hříbků a vejce.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 70 min

130 min (60 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 773 kJ /
1 858 kcal
Bílkoviny46,44 g
Tuky152,16 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 2,74 g
Sůl6,71 g
Sacharidy70,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak i slaninu. Maso očistíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Plátky masa osolíme a opepříme. Krok 2: Slaninu dáme do rozpáleného hrnce a jakmile pustí tuk, přisypeme k ní kmín. Dále přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji do růžové barvy. Krok 3: Na cibuli vložíme maso a necháme zatáhnout po obou stranách. Podlijeme menším množstvím vody a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podléváme horkou vodou. V případě vaření v tlakovém hrnci podlijeme 200 ml horké vody a dusíme 25 minut. Krok 4: Z mouky a oleje připravíme tmavší zásmažku. Krok 5: 3 měkké plátky masa a 70 ml šťávy z masa odložíme stranou a do zbytku v hrnci vmícháme připravenou zásmažku a necháme 10 minut provařit. Krok 6: V závěru přidáme nadrcený česnek a podle potřeby dochutíme. Necháme vystydnout, uložíme do lednice a máme připraveno jídlo do zásoby. Krok 7: Nyní se pustíme do přípravy plátků s hříbkovou čepicí. Cibuli i hříbky očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 8: V kastrolu rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli a podusíme hříbky. 2 lžíce podušené směsi vyjmeme na jinou pánev a do zbytku v kastrolu přidáme vejce, okořeníme, přidáme nasekané bylinky a umícháme smaženici. Krok 9: Podušenou hříbkovou směs na pánvi podlijeme šťávou z masa, kterou jsme odložili z předchozího vaření stranou. Krok 10: Přidáme plátky masa, na každý kus dáme hromádku smaženice a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a na slabém plameni podusíme 5 minut. Krok 11: Podáváme s bramborem.

TIP: Různé bramborové přílohy

Zveřejněno 15. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hříbkovou čepicí - dvě jídla z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkzr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hříbkovou čepicí - dvě jídla z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkzr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:Andrejko,máš recht;-)Je to trošku"zmatenější"jdu to mírně poupravit:-D

Anna Kocikova:Ahá, tak to mě teda zmátlo, promiň:-8

1974andrea:Andruš,já mám i v názvu rcp uvedeno"dvě jídla z jednoho hrnce".Nechtěla jsem dávat každý recept zvlášť;-)Napřed jsem v hrnci podusila všechno maso,pak jsem půlku odebrala-to bylo s těmi hříbky,no a ta první část co zůstala v hrnci,ta byla k obědu druhý den.Zlatoušek měl s knedlíkem a protože byl rychlejší než foťák(fotograf:-D)tak jsem vyfotila svou porci s bramborem:-):-)

no to je úžasné:yes::-D dělala jsem velmi podobně v neděli, a taky v těchto dvou variantách, protože né všichni polykají houby. Bylo to opravdu skvělé;-)chuťové pohárky tančily;-)

Drahuško, proč tam máš jednou napsáno, bez té smaženice a sýru, že to podáváme s bramorem, knedlíkem nebo rýží a pak s houbami a sýrem znovu s bramborem?

Dala bych si :-p

yanull::-D:-D
varilamyskakasicku:Ivuško,rostou:-)Manžel měl po delší době volno,tak se šel mrknout do lesa a našel:-)
Všem moc děkuji za komentáře a hodnocení:-KPochutnali jsme si;-)

Aničko - jako vždycky;-):yes::yes:

Náramná dobrota to bude:yes::yes:

nááramná krása:-8:-K:-K:yes::yes:

Aninko, wow, kde jsi vzala hříbky, u Vás rostou, moc se mi receptík líbí, mňamka;-):yes::yes:

Tyvado, vypadá to výborně a hned mám na to chuť! :-) určitě vyzkouším až v lese něco najdu, zatím u nás houby moc nerostou :-(

;-) Vypadá to výborně a jistě i chutná :-)) :yes:

krásné jídlo :yes::yes::-K:-p

Tématické fráze:
recepty z jednoho hrnce, pokrmy z jednoho hrnce recepty, skopové z jednoho hrnce, z jednoho hrnce, recept z jednoho hrnce, obed z jednoho hrnce, recepty do jednoho hrnce, vepřový plátek, vepřové plátky s hříbkovou omáčkou, vepřový plátek s hříbkovou omáčkou, vepřov plátek s hříbkovou omáčkou, veprove platky se smazenici, v jednom hrnci, všechno v jednom hrnci, pokrmy z jednoho hrnce, recepty na pokrmy z jednoho hrnce, vepřové plátky, jidla s veprovych plátků, recepty z jednoho, vepřov platky

Suroviny:
plec vepřová, špek, cibule, kmín celý, olej, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý, olej, cibule, houba hřib, vejce, kmín drcený, sůl, pepř mletý, bylinky, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu