Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla s medem

Sladkost zralých jablek doplněná jemným chutí medu - to je vůně podzimu zavřená do skleničky. Tato povidla mají přirozenou chuť, nejsou přeslazená a skvěle se hodí na pečivo, do buchet nebo jen tak na lžičku pro potěšení.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a rozkrájíme na větší kousky. Krok 2: Vložíme je do hrnce se silnějším dnem, přidáme větší kousky omyté citronové kůry a pozvolna velmi mírně přivedeme k varu. Krok 3: Pozvolna vaříme. V nejnutnějším případě přidáme trochu vody. Vaříme tak dlouho, až povidla zhoustnou, pak je podle chuti osladíme medem. Krok 4: Necháme vychladnout. Pokud povidla nepoužijeme hned, uchováme je v lednici.

TIP: Desatero rad na téma povidla - rady a tipy

Zveřejněno 20. 9. 2013

Poznámka autorky Dajda

Používáme jablka která se dobře rozvářejí. Podle chuti můžeme i dochutit citronovou šťávou. Pokud se jablka dostatečně nerozvaří, můžeme je pak rozmixovat. Do dovaření můžeme citronovou kůru vyndat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečná povidla s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAJY

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečná povidla s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Recept se hodil, sehnala jsem dost levná a kyselá jablka a vlastní výroba záhadně rozebrána:-)), tak jsem zkusila s medem - jsou dobrá:yes:, jablka jsem strouhala.

spagetka: Limetku mám moc ráda, takže nemám nic proti zkusit to pro změnu s ní. ;-)

Jé, ty tam máš citron, promiň, nedokoukla jsem:-8:-8, tak já navíc jen ten hřebíček, a moje zkušenost s uskladněním platí taky;-);-):-D:-D

Výborná, já přidávám podle chuti limetkovou šťávu a hřebíček. Jen malou poznámku. Není třeba je skladovat v ledničce. Dají se do sklenic, dobře zavíčkují, nechají vychladnout a v pohodě ve špajzce vydrží i několik let, u nás teda tak max.do přespříští sezony, máme různé džemy a marmelády moc rádi. Jinak :yes::yes::yes::-p:-p

Tématické fráze:
nejlepší jablečná marmeláda, jablečná povidla, jak se rozvářejí jablka, jablečná marmeláda s medem, nejlepší jablečná povidla, jak dlouho vydrží povidla, jablečná povidla recept, recept na jablecna povidla, vyrobit jablecne povidla, recept na jablečné povidla, švestková povidla s medem recept, jak vyrobit jablečná povidla, výroba dřemu s medem, výroba jablečných povidel, recept jablečné povidla, výroba jablecné povidla, výborná jablečná povidla recept, jablečná šťáva s s medem, nejlepší marmelády a povidla, vyroba povidel recept

Suroviny:
jablko, med, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu