Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 860 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,34 g |
| Tuky | 36,77 g |
| Vláknina | 9,48 g |
| Cholesterol | 614 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 24,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime.
Krok 2: Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na jemno. Pridame k nej zltky, smotanu a dobre miesame dovtedy, kym sa nam masa nespoji. Z bielkov , stipky soli vyslahame tuhy sneh a zapracujeme ho do plnky. Pokial mate male vajcia, tak pridajte viac smotany. Zmes musi byt naozaj hladka a kompaktna.
Krok 3: Takto pripravenou plnkou, naplnime sliepku a otvor zasijeme, alebo upevnime podla Vasho sposobu.
Krok 4: Do vysokeho hrnca dame aspon dva litre vody, vhodime do nej bobkovy list, nove korenie, stiplavu papricku (podla Vasej chuti) a lyzicku soli. Dame ju zovriet.
Krok 5: Do vriacej vody ponorime naplnenu sliepku. Voda musi naozaj vriet. Sliepka by mala byt uplne ponorena, ak treba tak si nechajte este nejaku vodu zovriet v konvici a dolejte kolko treba. Po nejakych 10 minutach, hrniec dame na stiseny plamen pod pokrievku a nechame pomaly bublat cca 3 hodiny. Resp. dovtedy pokial nebude sliepka uvarena.
Krok 6: Sliepku opatrne vytiahneme a nechame dokonale vychladnut. Preto polievku varievam den pred podavanim.
Krok 7: Zeleninu ocistim a nakrajam na male kusky. Cibulu len prekrojim. Urcite nevynechajte cervenu kapiovu papriku a paradajku. Paprika da polievke vynikajucu chut a niekde som citala, ze paradajka je prirodny zvyraznovac chuti. taky prirodny glutaman. Neviem co je na tom pravdy, ale riadim sa tym. Vlozim zeleninu do vyvaru a varim asi polhodinu. Ked je vsetko makke, polievku precedime.
Krok 8: Ocistene zampiony naplatkujeme a nechame cisty vyvar s nimi prevriet na jeden dva kochle. Ak budete v mojej polievke hladat tie zampiky, tak marne, usmievaju sa na mna z chladnicky. Zajtra na obed ich tam nakrajam, zabudla som dnes.
Krok 9: Urobime si celestinske rezance : Mlieko, vajce, muku a kypriaci prasok do peciva spolu so solou dobre vyslahame na hladku hmotu. Panvicu stetcom potrieme olejom a pecieme palacinky. Petrzlenovu vnat nasekame nadrobno. Este teple palacinky posypeme drobnou sekankou.
Krok 10: Zrolujeme do pevnej roladicky a nozom ju zatisneme aby sa ako keby zlepila a pokrajame. Ked vlozite tuto zavarku do polievky tak sa nelakajte, z palacinkoveho cesta sa budu uvolnovat bublinky.
Krok 11: Studenu sliepku rozkrojime, vyberieme plnku.
Krok 12: Sliepku oberieme, pokrajame maso na male kocky a plnku tiez.
Krok 13: Ja osobne este uvarim aj obycajne nitove rezance, je to vsetko na vas. Slepaciu polievku zohrejeme tak, ze az vrie. Naaranzujeme obidva druhy masa a celestinske rezance + zavarku podla Vas. Podavame.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Moje poznámka
Slavnostní polévka z nadívané slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzjV
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 30 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 34 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 34 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 51 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 51 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Tématické fráze:
slavnostní polévka,
slavnostní polévky,
poctivá slepičí polévka recept,
kolik stojí slepice na na polévku,
recept na slavnostní polévku,
slavnostní polévky recepty,
recepty - slavnostní polévky,
recepty slavnostni,
nebeské slavnostní řezy,
složité polévky slavnostní
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
kedlubna,
celer,
květák,
kapusta růžičková,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
česnek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
petrželka,
ořech muškátový,
chilli,
sůl,
pepř mletý,
krkovice uzená,
vejce,
smetana
Komentáře (22)