Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.

Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Těsto přikryjeme utěrkou (nebo potravinářskou folií) a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Koblížky smažíme v kastrole v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 25 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 39 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (33)
K vaší reakci na Dara:
No, když je rcp blbě napsaný ("Pak už koblížky peču na oleji v kastrole") tak se nemůžete divit, že děvucha místo SMAŽENÍ ve vyšší vrstvě tuku to patrně pekla jen na trošce oleje. Ne každá kuchtička čte komentáře...