Quesadillas
Quesadillas jsou oblíbeným mexickým pokrmem, který se skládá z tortill plněných rozpuštěným sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi, jako jsou kuřecí maso, hovězí, zelenina nebo fazole. Podávají se horké, křupavé a zlatavé, často doplněné o salsu nebo zakysanou smetanu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 697 kJ / 1 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,47 g |
Tuky | 75,32 g |
Vláknina | 12,94 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 40,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quesadillas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW5J
Moje poznámka
Quesadillas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW5J
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 22 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 30 minutami
Kulajda z cukety
Fitulka před 32 minutami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 1 hodinou
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 1 hodinou
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 2 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 2 hodinami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 4 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 4 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 4 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 4 hodinami
Tématické fráze:
quesadillas,
quesadilla se sýrem,
quesadilla recept,
quesadillas recept,
quesadilas,
mexická quesadilla,
quesalidas,
quasadillas,
quasadilas,
qesadilas,
guesadillas,
qesadillas,
chalapeňo,
chalapeňo,
sýrová mexická quesadilla,
cesadilas,
quesidilas,
quesadillas recepty,
quesadilla,
quesadias
Suroviny:
prsa kuřecí,
koření mexiko,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
cuketa,
chilli paprika čerstvá,
sýr chedar,
tortilla,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
koření,
olej olivový
Komentáře (12)
Paprička jalapeño [chalapeňo] (Capsicum annuum) je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu [zdroj?]. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2500 až 6000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.
Zráním papričky červenají. Papriček jalapeños je vyšlechtěno velmi mnoho variant, například: Tipico, Meco a Merita, které jsou velmi populární v mexické kuchyni. Vyuzená a vysušená paprička jalapeño je známá jako chipotle, kterou často najdeme v omáčce adobo. Na chilpotle se zpracovává zhruba 20 % celkové produkce jalapeños. Zelená a zlehka zauzená jalapeña se v řezech též nakládají do slanokyselého pikantního nálevu a konzervují.
Takhle bychom tu mohli mít stovky, ne-li tisíce receptů na stejné téma. Proč to jen nepřidat do komentářů? Třeba takhle? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...