Podmáslové raženky
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí, které mu dodá vláčnost. Výsledný tvar a posyp pečiva je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 9-12 kousků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,78 g |
Tuky | 41,75 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 374,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Moje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 3 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 6 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 8 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 8 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 9 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
razenky,
recept na raženky,
podmáslové pečivo,
housky raženky,
podmáslové houstičky,
podmaslove housky,
raznice na raženky,
raznice na pečivo,
tescoma raznice na housky,
podmaslovy dalamánky,
lněná mouka kefír,
podmaslove pecivo recept,
tescoma recepty,
raznice na housky,
pečivo s podmáslím,
houstičky z kefíru,
jíme jinak,
lněná mouka + kefír,
raznice tescoma,
recept raženky
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sladěnka,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
voda,
vejce,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
mák
Komentáře (43)
A mám od Vás snad všechny kuchařky, dokonce i kuchařku pro remosku. Ta byla první.😁
podmáslové raženky určitě vyzkouším
ještě jednou moc děkuju za cenné rady
tak, co bude příště
díky moc, jsou skvělé