Karlštejnský koláč
Voňavý koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemné a křehké těsto se šťavnatými jablky. Tento velice jednoduchý koláč vám zpříjemní podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější a nejdostupnější.
Suroviny pro 1 plech
hrnek = 250 ml plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 314 kJ / 5 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,75 g |
Tuky | 213,47 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 717,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Moje poznámka
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Tématické fráze:
karlštejnský koláč pavel vítek,
sypaný jablečný koláč karlštejnský,
jablkový koláč podle pavla vítka,
karlstejnsky kolac pavla vitka,
karlštejnský jablkový koláč,
karštejnský koláč,
karlštejnské řezy,
karlštenský koláč,
kolac podle pavla vitka,
karlštejnsky jablečný koláč,
karlštejský koláč,
jablkový koláč pavla vítka,
jablkový koláč od pavla vítka,
jablečný koláč podle pavla vítka,
karlštejnský štrůdl,
karlštesky kolač,
sypaný karlstejnsky kolac,
sypaný koláč pavla vítka,
karlštejnský sypaný koláč,
dýňová polévka pavla vítka
Suroviny:
jablko,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
cukr skořice,
skořice mletá
Komentáře (33)
Takze davka na velky plech:750g hrube mouky,250g kryst.cukr,jeden vanilkovy a jeden skoricovy a 1250g nastrouhanych jablicek.Na pec.papir nasypu 1/2 mouky smichane s cukrem,pokladu rovnomerne 1/2 nastrouh.jablicek,pak nasypu pulku ze zbyle mouky,opet jablicky a zasypu zbytkem mouky.Pak nakrajim tenke platky masla,abych pokryla celou plochu a pecu na 180st.az vrch krasne zcervena...je fakt vyborna...