Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 203,67 g |
Vláknina | 13,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,44 g |
Sůl | 8,53 g |
Sacharidy | 29,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 31 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 45 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recepty z králíka,
králík recepty,
nejlepší recept na králíka,
králík,
nejlepší recepty na králíka,
jak nalozit kralika,
recept na králíka,
recepty z králíka,
úprava králíka,
králík naložený v marinádě,
králík recept,
nejlepsi kralik,
recepty na králíka,
králík recepty bezkonkurenční,
úprava králíka - recepty,
beřkovický králík,
recept králík,
recepty na úpravu králíka,
top recepty králík,
recepty králík
Suroviny:
maso králičí,
olej,
sůl,
kečup sladký,
hořčice,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek
Komentáře (125)
mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický
tak aby vyhovoval.5-7dní používám na vyřazené chovné samce,každý samec má určitý pach,čím starší tím výraznější(stará koza nebo ovce)
je ještě horší.A tento recept ten pach úplně odbourá či výrazně potlačí,stačí upravit množství cibule,česneku nebo koření.Na kuřeci maso stačí jen 1den.Jednou jsem
ve spěchu použila jen cibuli a koření na gyros(dávám ho i do kozího
sýru)chuť je též vynikajicí.Nepoužívám jinou syrovou zeleninu mám
strach že by kvasila a maso se skazilo.Dnes je modní švestková omáčka,nechutná mi.Připomíná hnijící maso.Ráda skouším recepty které zde najdu,ale tento zatím žádný nepřekonal.Zdrávím Dzubová.
Poskládám do pekáče pečlivě uzavřu alobalem a dám do ledničky na2-5dní.(starší samec 5 dní je pak křehký jak mladý kus).Peču 1/2hod.na250
stupňů pak snížím na 200 po další 1/2 hod.sejmu alobal nechám na barvu ještě1/2hod.Vhodné na skopové jen vynechám hořčici a kečup a dám provensálské bylinky a přidám česnek.Je na každém jaké si určí dávkování,já to dělám už od oka a občas dám francouz.hořčici a je to také moc dobré.Vyzkoušela jsem vepřové, kuřecí,kozlečí,nutrii,vše je moc dobré.Zdravím všechny čtenářky M. Dzubová.
dnes jsem upekla králíka a musím říct že je výýýborný akorád jsem přidala bobkový list a je to vynikající
Tak fotečka přidána, vařím asi líp, než fotím, ale pro představu snad stačí