Smažák bez obalování (pro lenochy)
Kdo by neměl rád smažák? Je to rozhodně jedno z nejoblíbenějších rychlých a smažených jídel u nás. A pokud chcete ještě víc ušetřit čas, vyzkoušejte tuto bezobalovou variantu. Plátek sýra stačí nechat vysmažit na olej do zlatavé kůrčičky.
Postup přípravy
Krok 1: Ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda, vynikající je i uzený).
Krok 2: Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr.
Krok 3: Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Moje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 22 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno 6. 9. 2025 21:50:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 7 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 7 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 7 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 8 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 9 hodinami
Rychlé cuketové zelí
Marta262 před 9 hodinami
Kuřecí rarášky
Sahula před 9 hodinami
Tématické fráze:
obalovany syr v troube,
jak obalit sýr bez vajíčka,
jak se obaluje sýr,
smažák bez strouhanky,
smažák v těstíčku,
obalovany syr bez strouhanky,
obalovaný sýr jinak,
obalovaný strouhany sýr,
obalovaný sýr bez vajíčka,
v čem obalit květák,
smazak bez vajicka,
smažák z květáku,
smazak v troube,
smazak v troube,
v čem obalit sýr,
mouka na obalováni,
obalovaný smažený uzený sýr,
smažený sýr bez strouhanky,
strouhaný smažák,
obalování bez strouhanky
Komentáře (56)
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče
Hanka:
Ale sýr se určitě rozteče
...tak ať chlapi pozdravují slečnu Blanku v kuchyni
Tímto receptem jsem se nechal inspirovat a právě jsem tu, mnou níže zmiňovanou trojkombinaci, dojedl
Jistěže to smažení na čerstvém másle není až tak zdravé, ale mně právě vyhovuje jeho oříšková chuť a jednou za uherský rok to má tělesná schrána snese
Dělám ho tak už desetiletí, ale na másle