Smažák bez obalování (pro lenochy)
Kdo by neměl rád smažák? Je to rozhodně jedno z nejoblíbenějších rychlých a smažených jídel u nás. A pokud chcete ještě víc ušetřit čas, vyzkoušejte tuto bezobalovou variantu. Plátek sýra stačí nechat vysmažit na olej do zlatavé kůrčičky.
Postup přípravy
Krok 1: Ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda, vynikající je i uzený).
Krok 2: Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr.
Krok 3: Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Moje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 5 hodinami
Tématické fráze:
obalovany syr v troube,
jak obalit sýr bez vajíčka,
jak se obaluje sýr,
smažák bez strouhanky,
smažák v těstíčku,
obalovany syr bez strouhanky,
obalovaný sýr jinak,
obalovaný strouhany sýr,
obalovaný sýr bez vajíčka,
v čem obalit květák,
smazak bez vajicka,
smažák z květáku,
smazak v troube,
smazak v troube,
v čem obalit sýr,
mouka na obalováni,
obalovaný smažený uzený sýr,
smažený sýr bez strouhanky,
strouhaný smažák,
obalování bez strouhanky
Komentáře (57)
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče
Hanka:
Ale sýr se určitě rozteče
...tak ať chlapi pozdravují slečnu Blanku v kuchyni
Tímto receptem jsem se nechal inspirovat a právě jsem tu, mnou níže zmiňovanou trojkombinaci, dojedl
Jistěže to smažení na čerstvém másle není až tak zdravé, ale mně právě vyhovuje jeho oříšková chuť a jednou za uherský rok to má tělesná schrána snese
Dělám ho tak už desetiletí, ale na másle