Haloumi bez grilu
Sýr Halloumi je kyperský sýr vyráběný ze směsi kravského, ovčího a kozího mléka, jemně dochucený mátou. Exkluzivní sýr je velmi lahodný, neroztéká se a je hvězdou letního grilování. Pokud si chcete pochutnat i v zimě, není potřeba oprašovat gril.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 228 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Haloumi bez grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKYX
Moje poznámka
Haloumi bez grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKYX
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
sýr na gril,
co na gril,
kyperský sýr,
kyperský sýr haloumi,
co na grilu,
oštěpok na grilování,
sýr halouni,
syr na gril recept,
grilování haloumi,
co na grilu,
haloumi příprava,
priprava haloumi,
grilovany ostepok recept,
chaloumi na grilu,
syr na grilu,
haloumi grilování,
recepty na gril sýry,
na gril ostepok,
halouni syr,
slovensky ostepok
Suroviny:
sýr halloumi,
cuketa,
fazolky zelené,
sůl,
olej
Komentáře (11)
Vidím, ze hodne cestujete, to ale neznamená, ze Turci, kterí mají své restaurace v cizine delají vsecko tak, jak doma.
Haloumi nejčastěji kupuji v Lidlu vždycky ho mají, když tam jsou Řecké dny, což je často, nebo si ho vozím z Německa nebo Rakouska, kde je levnější. Chutí, vzhledem a konzistencí mi trochu připadá, jako byste slovenský oštěpok naložili do slaného nálevu.
Nikdy jsem se nesetkala s tím, že bych v kebabu našla sýr (jakýkoliv) a ani nevím, proč by ho tam Turci dávali. Jednak je dost drahý (a kebab je lidové jídlo) a ani jsem ho v Turecku nikdy neviděla.
U nás znamená ne u Vás.
Já ho ani nechci loupit, protoze nám nechutná.
U nás se neprodává - jenom v turecké restauraci ho podávají do rúzných jídel. Snad nejcasteji do Dürümu a kebabu. Ale nejenom tam.
Nám vubec nechutná, jsme zvyklí na spanelské a francouzské sýry a Haloumi je takový, jak bych to rekla, z jinýho sveta. Nejenom chut, ale i konzistence.