Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 554 kJ / 2 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,79 g |
Tuky | 191,78 g |
Vláknina | 4,38 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,71 g |
Sacharidy | 8,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Moje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 57 minutami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 10 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 12 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na hřibkach,
hovězí kližka,
hovězí kližka recepty,
hovězí nožina,
hovězí kližka recept,
nožina recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí plátky na hříbkách,
hovezi klizka na susenych houbach,
rizoto z kližky,
hovězí maso na hříbkách,
dušená kližka,
hovězí nožina recepty,
hovězí kostky na hřibkach,
dušené hovězí,
nožina na houbách,
důšená kližka s houbami,
hovězí kližka na houbách,
hovězí nožina recepty,
jak se dela hovezi na hribkach
Suroviny:
kližka hovězí,
špek valašský,
olej,
cibule,
hříbky sušené,
bujón zeleninový,
mouka hladká,
voda,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (30)
Ale je to o zvyku a o chuti, třeba zkus někdy do bramboračky a uvidíš že ti to bude chutnat moc - orestovat s cibulí a zeleninou a pak podlít
Přirovnání k okurkám mi moc nesedí - do okurek se voda nevpije a nic se z nich nevylouhuje, oproti houbám
Právě jsem dojedl... Na jednom talíři jsem měl obě rizota a porovnával jsem je furt dokolečka dokola. To z máčených hub mi přišlo jemnější, chutnější. To z hub nemáčených je více cítit po sušených houbách. Rozdíl není moc velký, ale je znát.
Nevím k čemu to přirovnat...
Je to jako s nakládanými okurky: Okurky nacpané do skla přímo z košíku jsou jinačí než okurky před sterilací namočené na den ve vodě.
Tož tak
"...sušené houby pod maso, nenamáčet..., ...Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub..."
Také sušené houby nemáčím, ale zatím jsem je nezkoušel restovat...
Dnes jsem uvařil paralelně dvě rizota: jedno ze suš. hub smažených společně s cibulkou, druhé z hub máčených (vodu jsem dál nepoužil, což bych normálně udělal)
Výsledek:
Rýže s restovanými houbami měla logicky lepší barvu a nelogicky
Děkuji všem
Pod fotky s postupem vaření pro informaci přikládám ještě 2fotky z cca 3kilovým kusem kližky,když jsem ji porcovala a chystala na úpravu.Snad to pomůže
"Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa. Obsahuje veľa kolagénu (takže nie tuk, ani blany), preto sa po úprave doslova rozplýva a urobí perfektnú omáčku. Hovädzie je fajn pripraviť deň vopred, ronako ako guláš, aj toto jedlo je lepšie, keď postojí.
Mimochodom, kolagén prospieva kĺbom a - pleti... takže sa nielen super napapáte, ešte aj urobíte niečo pre svoje zdravie a krásu ;)"
Aninko, chutné a výborné, znám dělám.
Ďakujem za odpoveď, Maria