Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,70 g |
| Tuky | 18,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.
Krok 2: Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.
Krok 3: Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Moje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 5 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 5 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 1 hodinou
Ledvinky dušené
josef.ridic před 1 hodinou
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 2 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 5 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 5 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
smažená sýrová jehla,
sýrová jehla,
na kolik smažit sýr,
recepty s feferonovým krémem,
sýrová smaženka recept,
eidam do mrazničky,
syrovà jehla smaženà,
eidam do mražáku,
pochoutky recepty,
na kolik smažit obaleny sýr,
recept na sýrové smaž,
smažená cibulka na kolo,
eidam z mrazaku,
smažená kola,
smaženky z eidamu,
jake syry do mrazáku,
sýrová smaženka,
smaženky z nivy a eidamu,
nastruhaný sýr,
na kolik smazime syr
Suroviny:
sýr eidam,
vejce,
moučka škrobová,
harissa,
strouhanka,
olej,
petrželka,
libeček
Komentáře (33)
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst.
Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.