Bratislavský vánoční závin
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční potírání vaječným žloutkem a bílkem se zasycháním zajistí mramorování a lesk.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 38 482 kJ / 9 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,39 g |
| Tuky | 466,55 g |
| Vláknina | 71,74 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 984,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Moje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 30 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 34 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 54 minutami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 1 hodinou
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 3 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
bratislavsky makovy zavin,
bratislavske rozky,
bratislavsky orechový závin,
bratislavský moučník,
bratislavské cesto,
bajgle,
orechovy závin,
bratislavské rohlíčky,
bratislavske rozky recept,
závin,
bratislavský bajgel,
recept vanočni bajgle,
vanocni bajgle,
makovy zavin bratislavsky,
bratislavske vanocni zaviny,
vanocni bratislavsky zavin,
bajgle recept,
bratislavské placko,
bratislavsky kynuty zavin,
bratislavský rohlík
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
droždí,
cukr,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
bílek,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový,
citron,
voda,
rozinky,
rum
Komentáře (45)
Mám knihu, ako sa kedysi varilo v Prešporku (Bratislave), dá sa do nej začítať a dozvedieť všeličo.
Jeden špatný jsem také koupila v Maďarsku v Tescu. Taky koš a už nemám odvahu kupovat mák vubec. Mám pocit ,že hraju basket . Ze tří dva skončí v koši. A když není úplně na vyhození ,tak nechutná a něco mu chybí, je jaksi vyčichlý nebo co. Tak si opravdu v té Bille měla štěstí ,dostali čerstvý. Také skladuju v mrazáku,ale když je špatný u když koupíš, tak ho ten mrazák nezlepší .
Chystám se taky na něj, ale po svátcích
Magdi, jediné, co u nás neprojde, je nějaké uležení
K bodovaniu - nikdy nebolo objektívne, vieme svoje...Kopa skvelých receptov tu ostane nepovšimnutých (môj to nemusí byť), ale sem tam ho niekto objaví a ocení.