Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky jsou hned měkké a pokud je hned nesníte, vydrží dlouho.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maiva maiva

Náročný

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odležení těsta

57 min (50 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 201 kJ /
6 501 kcal
Bílkoviny156,72 g
Tuky71,24 g
Vláknina32,52 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 6,01 g
Sůl1,02 g
Sacharidy1 292,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Krok 2: Pak přidáme mouku, koření, sodu a zlehka promícháme. Nakonec nalijeme tekutou šlehačku. Krok 3: Zpracujeme těsto - musí být vláčné, hebké, jemné. Když se víc lepí, přidáme trochu mouky. Těsto bude trošku lepivé z medu. Nepřidáváme zbytečně moc mouky. Krok 4: Nejprve zpracováváme v míse a poté přendáme na vál - líp se propracuje. Zabalíme do mikrotenové fólie a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 24 hodin. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto vyválíme na rozřezaném mikrotenu (pod těstem i na těstě) na plát asi 3-4 mm silný. Krok 6: Vykrájíme různé tvary. Na plech dáme od sebe v dostatečné vzdálenosti, ideálně 5-6 kousků v řadě. Hodně naskočí, nabudou - ať se tvary neslepí. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 5-7 minut. Když by se zdálo moc horké, snížíme teplotu na 190 °C. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 8: Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se pěkně leskly. Krok 9: Jak víc zaschnou, tak nožem předěláme z plechu na podložku a necháme dojít do vychladnutí. Pak teprve uložíme do krabice.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 29. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5o0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5o0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maiva: :-8 Nevšimla jsem si Tvé odpovědi. Perníčky mi už dávno maluje mladší dcera, vyřídím jí pochvalu ;-)

zizala:Jaruš, díky za fotku, krásně malované:-O:-K:-K:-K
Na to bych dnes už neměla:-8:-D

zizala: Jaruš, jsem ráda, že Ty jsi spokojená s výsledkem. Díky za vyzkoušení:-K

jar11: Perníkovou roládu jsem pekla, ale s jiným receptem. Teprve nyní jsem na vzkaz přišla, omlouvám se.

Ivi, tak jsem Tvoje perníčky konečně vyzkoušela letos. S těstem se výborně pracovalo :yes:, perníčky jsou po upečení příjemně měkké, voňavé a moc dobré :-p.

Dobrý den, dnes byl do receptů přidán:Perníkové rolády s povidly.Chtěla jsem se jen doptat k Vašemu perníčkovému receptu,který mám odzkoušený a jsem velice spokojená, jestli jste nedělala roládu a popř. jak dlouho by se pekla??Vím, každá trouba peče jinak, ale jen oriaentačně.Děkuji.
:-*:yes:

Manka47: Manko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a napekla:-K:-K:-K ke své spokojenosti. Těší mě to, díky za vyjádření v komentáři
:yes::-K ať jsou spokojeni i vnoučci:-D

Právě jsem perníčky dopekla. Jsou měkoučké a dobroučké.:-p S těstem se dobře pracovalo.:-) Ještě je vnoučkům musím nazdobit. Dík za fajn recept.:-K A samozřejmě bodík.:yes::-K:-K Dobré koření do perníku mají v obchůdku s kořením U Sindibáda.:-))

Klara:Klárko, díky za fotky:-K:-K nic mazat nebudu, jsem za ně ráda.
Potěšilo mně, že jsi také vyzkoušela, ověřila můj recept a jsi spokojená s výsledkem :yes::-K tohle považuji za hlavní a důležité :yes::yes: Díky:-K

Tak dnes som upiekla z polovice zarobeného cesta a mala som 6 plechov;-). Asi mám menšie plechy, alebo som válkala na tenšie, ako Ivka. Perníčky sú krásne, lesklé a mäkučké. So studeným cestom sa trochu ťažšie robilo, ale akonáhle dostalo izbovú teplotu, bolo to vynikajúce. Vôbec som nemúčila, nakolko som valkala cez dva igelity. Zospodu, aj z hora. Prikladám fotky. Ivka, pokial budeš mať niečo proti, tak to kludne zmaž. Móóc doporučujem.:yes::yes: Škoda, že sa nedá ďalej hodnotiť:-p:-p

Cesto som spravila a musím povedať, že sa mi s cestom velmi dobre pracovalo:-).Za den, dva, budem vykrajovať a piecť, a potom pridám aj svoje fotky.;-);-)

olahok: :-K:-K díky za vyzkoušení. Těší mně Vaše spokojenost:yes::-K

Jar11, AniCiz , děkuji za Vaše komentáře:-K:-K Jsem ráda, že jste vyzkoušely a jste spokojené s výsledkem:yes::-K díky

Tématické fráze:
šlehačkové pernicky, perníčky se šlehačkou, jak zabalit perníčky, těsto na vykrajovaný perník, šlehačlové perníčky recept, pernicky, šlehané perníčky, vykrajované perníky, kdy mazat perníčky, šlehačkové perníčky recept, vykrajovačky z perníku s povidly, vánoční perníčky zabalit do mikroténu, perníčky šlehačkové, perníčky s povidly, drobnější cukroví, jak zpracovat šlehačku, vánoční pernícky slehačkové recept, šlehačkové cukroví, koření, vykrajovaný perník s povidly, hned měkké perníčky se slehackou

Suroviny:
mouka hladká, med, cukr moučkový, soda jedlá, vejce, smetana, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, skořice mletá, anýz, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu