Cukroví - Marokánky
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,82 g |
Tuky | 90,04 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 82 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 145,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Moje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 9 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 10 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 11 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 11 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 11 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 11 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 12 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 12 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
nejlepší vánoční cukroví,
nejlepší vánoční cukroví marokanky,
vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky,
mimibazar recepty nejlepší,
recepty na vánoční cukroví,
top cukroví,
nejlepší vánoční cukroví recepty,
rychle vanocni cukrovi,
nejlepší cukroví,
recept na nejlepší marokánky,
levné vánoční cukroví,
nejlepší recepty na vánoční cukroví,
vánoční cukroví nejlepší recepty,
vánoční marokánky,
marokánky-recept,
marakonky,
cukroví bez mouky,
cukroví-marokánky,
vánoční cukroví-marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
oříšky,
mandle sekané,
ovoce kandované,
poleva čokoládová
Komentáře (13)
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)