Postup přípravy
Krok 1: Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži.
Krok 2: Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny.
Krok 3: Břišní dutinu naplníme bylinkami, nakrájeným pórkem, můžeme také nasypat trochu koření. Vnitřek pokapeme mírně citronovou šťávou.
Krok 4: Pangasia vložíme do mírně vymazaného pekáčku, posypeme zbytkem bylinek, pórku, pokapeme citr. sťávou a trochou oliv. oleje a necháme takto "uležet" 2 hodinky před pečením.
Krok 5: Pečeme v troubě přikryté alobalem, po změknutí masa alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Můžeme mírně podlévat. Dobu pečení je těžké určit, záleží na velikosti ryby.
Krok 6: Při servírování otevřeme rybu, odstraníme páteř (kdo nemá rád kůži, odstraní i jí).
Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Zveřejněno 21. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pangasius s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnWY
Moje poznámka
Pečený pangasius s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnWY
Nejnovější recepty
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 14 minutami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 10 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 11 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
IvaBrabi před 39 minutami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 1 hodinou
Vánočka II
JajkaP před 2 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 11 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 11 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 12 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 12 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
pečený pangasius,
peceny pangas,
pangasius pečený,
pangasius v troubě,
pangasius pečený v troubě,
pangas peceny,
pečený pangasius recept,
pangasius na bylinkach,
pangasius recepty v troubě,
pangasius koření,
recepty pangasius,
mrazeny pangasius,
pangas v troubě,
pečený pangasius recepty,
pangas pečený v troubě,
pangasius mrazeny,
mražený pangas,
pečený pangas recepty,
pangas na bylinkách,
bylinky na ryby
Suroviny:
pangasius,
pórek,
čerstvé bylinky,
sůl,
olej olivový,
šťáva citronová,
koření na ryby
Komentáře (12)
První bodík letí z mé adresy