Postup přípravy
	Krok 1: Masový vývar:  
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
Zveřejněno 24. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Moje poznámka
					
				
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rybí polévka bez ryb, 
						
						
							pravá vánoční rybí polévka, 
						
						
							ryby polevka, 
						
						
							rybí polévka bez ryby, 
						
						
							nahražka jiker, 
						
						
							náhražka rybí polévky, 
						
						
							náhražka za jikry, 
						
						
							ryby polévky, 
						
						
							falešna rybí polevka, 
						
						
							vánoční polévka bez ryby, 
						
						
							rybu polevka bez ryby, 
						
						
							rybí polévka z kapra náhražka jiker, 
						
						
							krupice jako nahrážka rybích jiker, 
						
						
							jak uvařit polívku z ryby bez pachu, 
						
						
							rybí polívka, 
						
						
							náhražka jiker do polévky, 
						
						
							polévka z ryby, 
						
						
							rybí polévka bez jiker, 
						
						
							rybi polevka bez na ryby, 
						
						
							rybu polevku bez ryby
						
					
						Suroviny:
						
							maso, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							krupice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							zázvor, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							houska
						
					
	
			
	
	
Komentáře (8)
Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
závěr nasypu rozsekaná játra.
Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".