Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 732 kJ / 3 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,18 g |
Tuky | 217,36 g |
Vláknina | 13,14 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 14,73 g |
Sacharidy | 241,85 g |
Postup přípravy
Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a uložíme na 30 – 60 minut do lednice. Krok 2: Olej rozehřejeme na pánvi, odstavíme a nasypeme na něj cibulové kroužky. Pečeme 15 minut na mírném ohni, pak přisypeme cukr a chilli papričku a tři minuty dopékáme. Krok 3: Hermelín rozpůlíme, naplníme cibulovou směsí a překlopíme druhou částí, přitiskneme k sobě. Krok 4: Jednu polovinu těsta rozdělíme na dvě části tak, aby jedna z nich byla o třetinu lehčí než ta druhá. Z obou vyválíme asi 5 mm vysoké kolečko, okraje můžeme vykrojit ozdobným rádýlkem. Na větší část položíme Hermelín. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Přes vrchní část přeložíme druhou část těsta a spodní přeložíme přes ni. Pevně stiskneme. Celý povrch potřeme žloutkem. Krok 6: Troubu předehřejme na 180°C a pečeme 20–30 minut dozlatova. Pak vyjmeme z trouby a po pěti minutách podáváme.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Moje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená kuřecí stehna pečená na zelenině
vesnickydesolat před 1 minutou
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 14 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 15 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 16 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Tématické fráze:
karamelizovaná cibulka recept,
recepty z hermelínu,
hermelin s cibulkou,
recept na karamelizovanou cibuly,
alpská pecene,
recept cibule,
recept z hermelínu,
hermelin recepty,
hermelin s pivni cibulkou,
nakladany hermelin s cibulovou omackou,
s karamelizovanou cibulkou,
karamelizovanou cibulí,
kořeněné papírky na pečení,
recepty hermelin, zakysana smetana,
recept na karamelizovanou cibuli
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
tuk hera,
sůl,
máslo,
sýr hermelín,
olej,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
cukr hnědý,
žloutek
Komentáře (17)
Na velké kolečko položíme sýr, plochu okolo potřeme vejcem. Vrchní část pokryjme menším kolečkem a přehneme je tak, aby sahalo asi do poloviny výšky sýra - celé potřeme vajíčkem. Pak přes to přehrneme spodní částa přitiskneme k sobě.
Na obrázku se syrovým těstem je to asi nejlépe vidět spodní část překrývá tu vrchni, aby to drželo.
Pomohlo to trošku?