Jehněčí pekáč
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete upéci v doporučované kombinaci jehněčí plece, kýty a hřbetu kdykoliv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 628 kJ / 1 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,21 g |
| Tuky | 41,84 g |
| Vláknina | 30,40 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme.
Krok 2: Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, vyčistené ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, druhá polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla.
Krok 3: Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220 °C asi 1,5 hodiny (závisí od mäsa). Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata.
Krok 4: Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.
Zveřejněno 26. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yjz
Moje poznámka
Jehněčí pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yjz
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 9 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 19 minutami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 23 minutami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 1 hodinou
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 2 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 2 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 2 hodinami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí srdce,
jehněčí srdce recept,
recept na jehněčí srdce,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
jehneci srdce recepty,
jehněčí ledvinky,
recept jehněčí paštika,
jenhněčí recepty,
jehněčí paštika recept,
jenhněčí ledvinky,
skořicový věnec ládi hrušky,
jehněčí ledvinka,
jehneci ledvinky a srdce,
jehneci recept,
recepty ládi hrušky jehněčí žebírka,
jehněčí,
recept z jehneciho,
jehneci srdce na,
jehněčí srdce, recept,
recepty z jehněčího srdce
Suroviny:
brambory,
maso jehněčí,
jehněčí ledvinky,
cibule,
vývar jehněčí,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (13)
Andrejka, nie do každej úpravy jahňaťa dávam cesnak a rozmarín, to by potom chutilo všetko rovnako. To by bol jeden recept