Křupavé dalamánky za kačku
Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb. Podle tohoto jednoduchého receptu si je doma připravíte doslova za pár korun.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 424 kJ / 1 774 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 52,63 g | 
| Tuky | 6,83 g | 
| Vláknina | 16,75 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 15 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 367,22 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Křupavé dalamánky za kačku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvXo
Moje poznámka
					 
				
Křupavé dalamánky za kačku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvXo
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 33 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dalamanky, 
						
						
							dalamánky recept, 
						
						
							recept na dalámánky, 
						
						
							domaci dalamanky, 
						
						
							dalamanek recept, 
						
						
							dalamanek, 
						
						
							recepty za kačku, 
						
						
							dalamánky bez hnětení, 
						
						
							dalamánky bez kynutí, 
						
						
							dalamánky z žitné mouky, 
						
						
							domácí dalamánek, 
						
						
							jak upéct dalamánky, 
						
						
							dalamánky chlebové těsto, 
						
						
							pečení dalamánku, 
						
						
							recept dalamánek, 
						
						
							recepty na dalamánky, 
						
						
							chlebove dalamanky, 
						
						
							recept na kacku, 
						
						
							dalamánky z chlebové mouky, 
						
						
							pečeme dalamánky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka žitná hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							voda, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							sůl hrubá, 
						
						
							kmín celý
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (58)
jsou úžasné. Prostě jsem udělala na plech hromádky a čekala jsem
co z toho vznikne
S dalamánky je víc práce, protože se musí tvarovat a kvůli konzistenci těsta je to trochu obtížnější. Nabírám je lžící, dávám na pomoučenou plochu, opatrně je v mouce obracím a povaluji a snažím se o kulatý - oválný tvar. Chce to trošku trpělivosti, pomoučit si i ruce, ale dalamánky jsou pak krásně nadýchané.
Tyhle dalamánky musím rozhodně vyzkoušet, vypadají parádně
Peču denně.Od pečiva,přes pizzu,koláče...,třeba včera luxusní focacciu se sušenými rajčaty,bazalkou,a další olivy/rozmarýn.. a vím,jak má vypadat kynute,chlebové těsto...
Tohle mělo konzistentně něco mezi haluškama a palačinkou...
Takže,,od oka od každé mouky kousek,přidat droždí a špetku solí+octa a nechám se překvapit...
Ode mě těžký p ropadák a kdo dal podle těchto poměrů něco dohromady,co mělo v konečné fázi tvar a chuť dalamánu,respekt....
Díky za recept
Ehm, k té plachtě - Ty to nedáváš do čistírny?
A ten Isindin "tuning" nehněteného chleba je super, protože trouba je zapnutá jen něco málo přes 20 minut, odpadá nahřívání kastrolu - a když večer zaděláte, ráno je pak máte k snídani, než si vyčistíte zoubky a vypijete kafe