Ravioli plněné okounem na pomerančích

Suroviny 4 porce

Těsto na Ravioli:
250 g semolinové mouky (mouka z tvrdozrnné pšenice)
2 celá vejce
Náplň:
300 g filet okouna nilského
4 sardinky v oleji
50 g másla
1/2 skleničky bílého vína
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl
Omáčka:
2 pomeranče
50 g másla
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájejte na kousky.

  2. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.

  3. Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.

  4. Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).

  5. Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.

  6. Ravioli "instalujte" na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy "Těstoviny sušené, čerstvé a plněné" vyd. Ikar.

Omlouvám se za polosnězený obrázek, vonělo to tak, že jsem musela nejdřív aspoň chvilku jíst a pak teprve fotit...

Komentáře k receptu Ravioli plněné okounem na pomerančích

Tématické fráze: africký sumeček jak připravit okouna stroj na ravioli plnene ravily ravioli plněné dýní recept sumeček africký sardelky v oleji recepty sumeček africký recept ravioli recept recept na plněné ravioli plněné ravioli s omáčkou stroj na pomerančích jak grilovat afrického sumecka ravioli plněné masem se smetanovou omáčkou a vínem jak pripravit sumeček africkeho ravioly na másle ravioli s náplní sumeček canylu sumeček africký recept grilování africký okoun recept