Vepřové plíčky na smetaně
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno a za doprovodu smetany z nich připravíme jemnou omáčku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 689 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,80 g |
Tuky | 28,00 g |
Vláknina | 2,05 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 27,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plamenu vaříme do změknutí plíček.
Krok 2: Po změknutí odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a vývar přecedíme.
Krok 3: Z plíček odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nakrájíme je na drobnější kousky a uvařenou zeleninu rozmačkáme vidličkou. Vše dáme do většího kastrolu, zalijeme 1/2 l vývaru, přidáme kostku masoxu a přivedeme k varu.
Krok 4: Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a pomalu za stálého míchání vléváme k plíčkům. Necháme na mírném plamenu za občasného zamíchání provařovat 15 minut.
Krok 5: Pokud budeme přidávat i ocet, tak si trochu smetanové omáčky odebereme do hrníčku, dle své chuti přidáme ocet, zamícháme a vlijeme zpátky do hrnce. Necháme ještě 2 minutky provařit a vypneme sporák.
Krok 6: Na závěr dosolíme, kdo má rád, může přidat trochu cukru. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plíčky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Jl
Moje poznámka
Vepřové plíčky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Jl
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 7 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 3 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 4 hodinami
Tématické fráze:
plíčky na smetaně,
vepřové plíčky,
hovezí plíčky na smetaně,
plíčka na smetaně,
plíce na smetaně,
nejlepší plíčky na smetaně,
plíčky na smetaně recept,
veprove plice recept,
plíčky,
plička na smetaně recepty,
veprove plice,
vepřová plíčka,
vepřové plíčka,
recept plíčky na smetaně,
recepty plíčky na smetaně,
recept plíčka na smetaně,
plička na smetaně recept,
hovězí plicky na smetaně recept,
recept na plicky na smetane,
vepřový kořínek na smetaně
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
voda,
masox hovězí,
libeček,
celer,
vývar z plíček,
masox hovězí,
smetana,
mouka hladká,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (21)
U nás tomu bylo stejně.
Zkuste prohnat plíčka (i zeleninu) mlýnkem na maso a uvidíte co se bude dít...
(pokud mám kořínek, tak melu jen plíčka - ostatní maso krájím na plátky a kostečky)
Díky za komentík
bobeši-to máš pravdu,takové časy už nikdy nebudou
Díky za komentáře i hodnocení
Aničko,ty se máš,že to máš komu vařit
Colombo-tahle verze plíček,jak je vařívala moje babička nám chutná nejvíce
Žížalko-babička také vařívala bez masoxu
Rebi-bobkáč a n.koření dávám také
Varilamyška,Kadlík-tady u nás pajšl není vůbec