Domácí ruské vejce
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji připravíte doma? A možná i zavzpomínáte...
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut, poté jej necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Do mističky dáme naspod bramborový salát, na něj usadíme vejce a kolem obložíme dle libosti zeleninu a uzeniny se sýrem.
Krok 3: Nahoru dozdobíme majonézou, kterou smícháme s trochou hořčice a lákem od okurek. Vše podle vlastní chuti. Posypeme petrželkou.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Moje poznámka
Domácí ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BV3
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 6 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 9 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 10 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 10 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 10 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 11 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 11 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 12 hodinami
Tématické fráze:
ruské vejce,
ruske vejce recept,
ruské vejce v aspiku,
jak se dělá ruské vejce,
recept na ruské vejce v aspiku,
ruské vajíčko,
ruska vejce,
ruska vejce recepty,
domácí vejce,
cena domácích vajec,
recept na ruske vejce,
ruské vejce v aspiku recept,
ruske vajce recept,
domácí vejce cena,
rusky vejce,
recept ruské vejce v aspiku,
recept ruske vejce,
ruská vejce v aspiku,
ruský salát,
domácí vejce v aspiku
Suroviny:
vejce,
salát bramborový,
šunka,
salám vysočina,
salám gothaj,
slanina anglická,
sýr plátkový,
hrášek sterilovaný,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená,
salát ledový,
majonéza,
hořčice,
okurka čerstvá,
petrželka
Komentáře (30)
S tým prepisom cudzích slov do rustiny máte ciastocne pravdu, ale hned v tomto slove (ak cítate po rusky) je rozdiel, ktorý nezodpovedá tomu, co ste uviedli, pretoze tam nie je druhé "i" zo slova Olivier, ale mäkký znak.
V Italii je to rusky salat, tez ve Spanelsku, Francii, USA a Anglii. V Rusku je to "salat olivier", nebo moskevsky slat.
Mozna ten vyraz "ruske vejce" vznikl prave od onoho "ruskeho slatu".
V Rusku a v bývalom Sovietskom zväze sa volá a volal Salat Olivie (nie Olivier).
Салат Оливье
K Ruskymu vejci: nevim jak moc Rusky je, ale jako dite jsem se mohla po nem utlouct. Jsem rada, ze jsem si ho v nedavne dobe nekoupila, kdyz rikate jak je to ted hnusny a neda se srovnat s tim puvodnim, aspon mi zbyla chutna vzpominka. Uz jsem se zklamala v mnoha "vylepsenych" vyrobcich vcetne salamu, Ruske vejce si tedy radsi taky udelam doma. Bod ode me za vzpominku na skolni leta.
...no a Italové zase říkají vlašskému salátu "ruský salát"
Ak smiem poradiť, do majonézy je lepšia kyslá smotana, ako lák z uhoriek, aj chuťove, ale aj lešie a dlhšie ostane pekne "sedieť" na povrchu.