Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 066 kJ / 2 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,10 g |
Tuky | 127,83 g |
Vláknina | 61,86 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 3,11 g |
Sůl | 7,41 g |
Sacharidy | 59,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky.
Krok 2: Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek. Krok 3: Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu. Krok 4: Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme. Krok 5: Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu. Krok 6: Dusíme do změknutí masa. Krok 7: Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování. Krok 8: Podáváme s těstovinami.
V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek. Krok 3: Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu. Krok 4: Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme. Krok 5: Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu. Krok 6: Dusíme do změknutí masa. Krok 7: Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování. Krok 8: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 11. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí ragú na boloňském základu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Evnk
Moje poznámka
Krůtí ragú na boloňském základu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Evnk
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 42 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 43 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
krůtí ragú,
krůtí ragú recepty,
krůtí ragů recept,
krutí ragu na víně,
kruti bolognese,
ragu z krutim masem,
krůtí ragu se zeleninou,
krůtí ragu na víně recept,
kruti prsa recept ragu,
krůtí ragú na kořenové zelenině,
ragu kruti,
ragu z krutiho masa,
kruta-ragu,
kruti ragu testoviny,
kuřecí ragů s tagliatele,
krůtí ragů bologna,
krůti ragu červené,
ragu z krutych prsou,
vyborne kruti ragu,
krůtí ragů s těstovinou
Suroviny:
stehno krůtí,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
slanina,
rajče drcené,
víno červené,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (4)