Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové koule s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 391 kJ /
2 005 kcal
Bílkoviny156,54 g
Tuky46,48 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 4,62 g
Sůl10,63 g
Sacharidy233,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Krok 2: Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Krok 3: Vytvoříme těsto, které necháme po propracování tak 10 minut odpočinout. Krok 4: Nasekané uzené maso (nejlépe ze žeber) smícháme s jedním syrovým vajíčkem. Smícháme a rukou prohněteme tak, aby bylo možno udělat kuličky, které dáme na tácek nebo do krabičky zmrazit (stačí na 30 minut). Krok 5: Následně na válu z těsta děláme placky, na které pokládáme z poloviny zmražené kuličky uzeného masa – výborně se to díky tvaru masa zabaluje do těsta. Krok 6: Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Servírujeme na vařeném nejlépe kysaném zelí a bohatě sypeme na sádle opečenou cibulkou.

Zveřejněno 23. 3. 2014

Poznámka autora Colombo65

Částečné předmražení vytvarovaného uzeného masa ocení, každý kdo dělá větší množství plněných bramborových koulí, jako třeba u nás cca 32 kusů. Když je milujou není co řešit :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6KA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6KA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zitra to zkusim. Dam vedet, jak jsem dopadl. Brambory se už vaří. :-)

výýýborné,jestli stihnu vyfotit,přidám i foto, bod udělen:yes:

Zdendulka333:Děkuji:-8:yes:

Dnes jsem vyzkoušela Váš recept i s vychytávkou zmražených kouliček z masa.Bylo to prostě skvělé.Se špenátem a osmaženou cibulkou,paráda.Dovolila jsem si přidat i fotku.:-K

super:yes::yes:

Foto přímu k zakousnutí:-K:-p:yes:
I u nás jsou plněné bramborové knedlíky ve velké oblibě:yes:Moje zkušenost s bramborovým těstem-čím dýl odpočívá,tím rychleji řídne a pak se lepí:-S
Jinak mrazící vychytávka je moc príma,jen u nás neřešitelná:-))V mrazáku nebývá volná ani skulinka:-D

Super nápad. Díky. Hned vyzkouším.

Parádní koule, s tím mražením to určitě vyzkouším, :yes::yes::-K:-p

Super nápad:-O:-!:yes:

spagetka:
... tohle know how funguje na 105 % :-D:-D:-D

Otto, tu vychytávku s předmražením vyzkouším, tyhle knedle u nás jedou také ve velkém :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové koule, uzené maso recepty, co s uzeným masem, bramborové koule plněné uzeným, uzené maso recept, bramborakove koule, bramborové knedlíky s uzeným masem, bramborák s uzeným, kuličky s uzenym, bramborové plněné koule, bramborový koule, bramborová koule, bramboráky s uzeným masem, bramborové knedle s uzeným, plněné bramborové knedlíky zmrazit, uzené maso, co udelat uzenym masem, vařené koule s uzeným, bramborové kuličky s uzeným masem, bramborovy knedlik koule

Suroviny:
maso uzené, brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu