Ruské oříšky
Pečení těchto oříšků v sobě skrývá problém a tím je nutnost pořízení formy. Jinak oříšky jsou křehoučké a jemné. Jejich chuť pak můžete doladit různými krémy, popřípadě je dozdobit čokoládou. Pokud vynecháte cukr, můžete plnit i slanými náplněmi.
Suroviny pro 1 dávka
cca 60 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 555 kJ / 3 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,94 g |
Tuky | 107,88 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 654,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto a připravíme si krém.
Krok 2: Cukr, máslo a vodu zavaříme, přidáme sušené mléko a kakao a intenzívně mícháme až do hladkého krému. Ten necháme v lednici, nejlépe přes noc, odležet.
Krok 3: Z odleželého těsta vytvoříme kuličky, které vložíme do formy. Formu uzavřeme a pečeme (z jedné strany) cca 4 minuty na stupni 5.
Krok 4: Upečené oříšky naplníme krémem, spojíme.
Zveřejněno 27. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL4p
Moje poznámka
Ruské oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL4p
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 5 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 24 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 31 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 47 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Tématické fráze:
forma na ruské ořechy,
kouzelný oříšek,
ruské oříšky,
ořišky recept,
ruské ořechy,
forma na oříšky,
ruské cukroví,
ruské ořechy recept,
kouzelný oříšek na pečení,
recept na oříšky,
forma na pečení s oříšky,
recept na ruské oříšky,
forma na peceni orisku,
ruský oříšek,
ruske formy na peceni,
forma na ruské oříšky,
ořišky,
ruské oříšky recept,
recept horisky,
oříšky recepty
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
tuk hera,
vejce,
šlehačka,
cukr moučkový,
máslo,
mléko sušené,
voda,
kakao
Komentáře (31)
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&str...
http://www.ruskespeciality.cz/308879706/product/56...
a návod na recept, ale v ruštině:
http://www.cookforfun.ru/oreshki-so-sgushenkoy
allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=orzeszk%C3%B3w&bmatch=s0-hou-1-4-1218
Já formu "žhavím" z obou stran..., ale možná je to tím že je сделанa в СССР a sovětští soudruzi nedělali chyby jako soudruzi v DDR
pavelk:
a zkusil jste ji obrátit? Já obracím a pečení trvá do jedné minuty... (obr. přiložen)
A to pečeš na plotýnce el.vařiče - nebo na čem?