Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s cuketou a sušenými rajčaty

Pokud z jakéhokoli důvodu hledáte recept bez lepku, mléka i vajec, jste na správném místě. Tyto zapečené brambory s cuketou a sušenými rajčaty jsou přesně takové – a rozhodně jim nic nechybí. Sušená rajčata a důkladné propečení se postarají o výraznou, plnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 542 kJ /
847 kcal
Bílkoviny17,58 g
Tuky26,47 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,24 g
Sůl1,50 g
Sacharidy124,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a krátce předvaříme (5-8 minut). Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Pekáček vymažeme olejem a na dno naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, zasypeme grilovacím kořením. Krok 4: Do další vrstvy naklademe na kolečka nakrájenou cuketu. Opět osolíme a opepříme, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli, sušená rajčata a na nudličky nakrájený pórek. Krok 5: Dále vrstvíme podle množství surovin a každou vrstvu okořeníme. Poslední vrstva jsou brambory. Krok 6: Pečeme přikryté asi 25 minut, dokud všechny suroviny nezměknou. Deset minut před koncem pečení rozmícháme v hrnku smetanu s grilovacím kořením, nalijeme ji na brambory a krátce odkryté zapečeme.

TIP: Jaké mouky neobsahují lepek?

Zveřejněno 21. 4. 2014

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yg3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yg3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc dobré. Jelikož nejsme vegani, doplnila jsem recept sýrem a mezi dvě vrstvy brambor a cukety jsem přidala udušené žampiony.

Přidala jsem nakrájené žampiony s houbovým kořením, sušená rajčata v oleji , kterým jsem vrstvy i pokapala a vynechala smetanu. Výborné !

Parádní recept, cukety miluju a brambory taktéž :-p :yes:

juu, to se mi moc libi. Zapekane smetanove brambory jsem zboznovala a trochu mi chybi, ale tohle urco zkusim ;-)

Tématické fráze:
zapečená cuketa, brambory zapečené s cuketou, zapečená cuketa s bramborem, zapečené brambory s cuketou, zapečené brambory s rajčaty, zapečená cuketa s brambory, pečené brambory s cuketou, zapečená cuketa s bramborem a rajčaty, zapékané brambory s cuketou, zapečená cuketa s bramborami, zapecene brambory s cuketou a rajcetem, zapečený brambory s cuketou, brambory se sušenými rajčaty, zapečená cuketa s rajčaty, cuketa s bramborem a sušenými rajčaty, pečená rajčata s cuketou, brambory s cuketou, zapečené cukety, recepty z cukety zapečené, zapečená cuketa s kopřivami

Suroviny:
brambory, cuketa, cibule, pórek, rajče sušené, smetana sojová, koření grilovací, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu