Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Kombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom chuťově výrazný dezert do misky. Ideální dezert pro teplé jarní dny.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 297 kJ /
549 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy108,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Krok 2: Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a i s prázdným luskem přidáme k rebarboře. Krok 3: Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a najemno nasekáme mátu. Krok 4: Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba. Krok 5: Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme s crème fraîche nebo smetanou a piškoty.

TIP: Jak sbírat a využít mátu

Zveřejněno 28. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXYy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXYy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Budu moc ráda, pokud někdo vyzkoušíte, nám to moc chutnalo.
Dokonce i mladší dcera, která o klasický rebarborový koláč nestojí, tohle vzala na milost :-)) Kombinaci jahod a rebarbory mají rádi Francouzi a ti vědí, co je dobré ;-)

Až bude rebarbora narostlá,určitě udělám.Může to být dobré.Zatím:yes::-p

Z rebarbory jsem už na velikonoce dělala koláč. Musí to být moc dobré:-p:-p +5

Tématické fráze:
rebarborová polévka, uvarena rebarbora, kolac z rebarbory jahod a máta, rychla žemlovka s rebarborou, zemlovka s rebarborou,,tvarohem a jahodami, rebarborova marmelada jahody mata, co s mátou, dezerty a moucniky s matou, recetpy co s mátou, jahodový koláč s mátou, lada hruska kolac z rebarbory, recepty s mátou, rebarborova kase, tncz nova levné recepty ládi hrušky

Suroviny:
rebarbora, cukr hnědý, skořice celá, lusk vanilkový, víno bílé, jahody, máta, crème frâiche, piškoty cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu