Pesto z pažitky
Pesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své cibulové chuti a zelené barvě, přináší do každého jídla nádech jara a svěžesti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. verze:
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitka v kuchyni - použití a nejlepší recepty
Zveřejněno 1. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Moje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 22 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno 16. 10. 2025 07:42:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 13 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 34 minutami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 3 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 12 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 13 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Tématické fráze:
pažitkové pesto,
pesto z libečku,
pažitka recepty,
libečkové pesto,
jak uchovat pažitku,
uchování pažitky,
pažitka v soli,
pažitka,
recept na pesto,
recepty z pažitky,
pazitka recept,
recepty pažitka,
pazitka do mrazaku,
libeček pesto,
jak udělat pesto,
jak uchovat libeček,
jak uchovat domácí pesto,
pažitka uchování,
pesto recept,
libeckové pesto recept
Suroviny:
pažitka,
olej olivový,
paprika,
sůl,
pažitka,
olej olivový,
sůl,
česnek
Komentáře (23)
Ivetko,díky i za foto
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde
Myslím,že nemí problém ty dvě suroviny před konzumací do tohoto základu přimíchat
Ladi,to libečkové udělej
Uvažuju o libečkovém pestu