Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Moje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Nejnovější recepty
Mandlový rebarborový koláč
Přidáno před 30 minutami
Třešňový džem s rumem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové carpaccio
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno 8. 6. 2025 08:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso ve smetanové omáčce
Iveta. před 1 hodinou
Kančí po cikánsku
capek před 1 hodinou
Rajská omáčka v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Raddkaa před 3 hodinami
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 14 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 15 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 16 hodinami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 16 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 17 hodinami
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřové výpečky,
vepřové výpečky recept,
výpečky z vepřového masa se špenátem,
vepřové vypecky se spenatem,
vypecky z veproveho masa,
veprove vypecky z plecka,
vypecky,
vypecky recept,
recept na vepřové výpečky,
vypecky se spenatem,
výpečky z vepřového masa recept,
vepřové výpečky se špenátem recept,
výpečky z bučku,
vypečky vepřové se špenatem,
vypecky vepřové,
vepřové výpečky z bůčku,
výpečky z plecka,
vepřová plec vypečky,
recept vepřove vypečky,
výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (105)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
hospodyne:
Jj, zdá se to divné, v kuchyni vážit sůl...
V jednom ústavu (blázinec to nebyl
Pak jsem se zhluboka zamyslel a uvědomil jsem si, že ještě letos budu sůl taky odvažovat:
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Recept ještě nebyl hodnocen 4,3Pajca: Je opravdu lepší zvážit maso a odvážit sůl dle výpočtu dole v poznámce. Není to tak velký výdaj koupit malé gramové váhy, které se hodí i na koření.
Děkuji všem za komentáře a jsem rád, že to chutná.
Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!
Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.
Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).
cecilka:
Díky
Konečně realistka potvrzující to co říkám od počátku:
Z libového masa se dělá "Moravský vrabec" a dělat VÝPEČKY z plecka je sice ptákovina, s vrabcem ale nesouvisející
Ba přímo somarina je to, že
Toto trvalo, že
Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že
No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že
PS: nedá mě to a musím reagovat na 4 roky starý komentář uživatele casino, který dal odkaz na moravského vrabce. Já tedy nevím, číst snad umím a ten recept je v mnoha věcech naprosto odlišný a to jak v ingrediencích (např. hladká mouka), tak i v postupu. Nemluvě o tom, že u soupisu ingrediencí není napsáno ani žádné množství, takže je v podstatě k ničemu. Je tam sice napsáno 5 stroužků česneku a 2 větší cibule, ale na jaké množství masa tam už jaksi chybí, což je zásadní! Jestli mě někdo napíše do soupisu strohý seznam "vepřové plecko, bůček, kmín, sůl...... atd.." , tak pro začínajícího kuchaře amatéra je to recept / nerecept, zkrátka nepoužitelný. S tímto receptem od Tom Beyk na vepřové výpečky se nedá vůbec srovnávat. Tomův recept je excelentní ukázkou toho, jak má recept správně vypadat.
M.
Jinak děkuji za bodíky a zajímavé komentáře
A četla jste u té původní receptury komentáře?
http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Všechny tam kvokají jaká je to fantazie a jak rcp vyzkoušejí (ostatně jako u většiny rcp zde) a skutek utek… Patrně jen Veronika12: to zkusila podle rcp a jak to dopadlo, he?
Zkuste (nebo kdokoli do dnešního dne REGISTROVANÝCH) připravit karamelovou šlehačku současně podle obou receptů a pokud napíšete že ta podle mnou vloženého rcp je horší, tak recept smáznu. Myslím si sice, že je srozumitelněji napsán, ale smazání mi nedělá problém; byl by už třetí smazaný
Tom Beyk:
Patrně laškujete s mým nickem...
Snažím se, neotírat se o cizí nicky (nebo avatary)
A že na tom vašem bych se vyřádil, to mi věřte!
A to, prosím, nejsem zvěrokleštič
Ale,když vezmeš v úvahu,kolik dáš v dnešní době za náboje,náhodou dotyčného netrefíš,pak Tě bude žalovat...není lepší to utratit za dobré masíčko
Také dělávám podobně a jako začátečník bych určitě recept hledala v začátečnících,nikoli jako výpečky