Rychlé a jednoduché koblihy
Čerstvě usmažené koblížky provoní celý byt a vylákají z postele i největší spáče. S přípravou těsta vám může pomoci domácí pekárna a potom už stačí jen naplnit marmeládou a usmažit. Připravte si nadýchané bochánky podle osvědčeného receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 081 kJ / 2 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,02 g |
| Tuky | 83,60 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 863 mg |
| Sodík | 547 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 428,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto můžeme připravit v domácí pekárně. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vlažné mléko, rum, olej, přidáme žloutky. Následně přidáme mouku trochu promíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí.
Krok 2: Zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál. Dále postupujeme dle videa nebo obrázků. Používáme vykrajovátko na koblihy, je to velmi rychlé a hlavně jednoduché - nepracné, viz obrázky.
Krok 3: Nebo těsto zaděláme klasicky s kváskem. Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, trochu cukru a mouky z připraveného množství a necháme asi 20 minut vykynout kvásek. K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.
Krok 4: Těsto vyválíme na plát. Na polovinu plátu těsta vyznačíme kolečka, doprostřed každého dáme trošku zavařeniny a druhou polovinu těsta přes něj přehneme. Pak vykrajujeme koblížky.
Krok 5: Smažíme z obou stran ve fritovacím hrnci na 160 °C dozlatova a po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.
Zveřejněno 3. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé a jednoduché koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZr1
Moje poznámka
Rychlé a jednoduché koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZr1
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 22 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 34 minutami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 13 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 13 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 14 hodinami
Tématické fráze:
rychle domaci koblihy,
rychlé koblihy bez kynutí,
koblihy bez kynutí,
výborné domácí koblihy,
domácí koblihy recept kynuté,
domácí koblihy rychlé,
recept na výborné koblihy,
rychlé a jednoduché recepty,
výborné koblihy,
koblihy z domácí pekárny,
jednoduche domaci koblihy,
jednoduche koblizky,
koblihy z polohrubé mouky,
koblihy s nutelou,
vykrajovátko na koblihy,
domácí koblihy z polohrube mouky,
koblihy recept,
rychlé výborné koblihy,
rychle a vyborne koblihy,
recept na koblihy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
sůl,
olej,
žloutek,
rum,
marmeláda,
olej
Komentáře (22)
levné a chutné a po usmažení vzhled lepší než od leckterého pekaře!!!
vzácnou návštěvu, ale 30 let jsem je nedělala :-o)