Žloutkové košíčky
Košíčky patří mezi velmi oblíbené močníky, a to nejen na Vánoce. Uděláme jimi radost na oslavě narozenin, na svatbě nebo při jiných slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte je třeba s punčovou náplní a polévané čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 473 kJ / 3 698 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,33 g | 
| Tuky | 203,23 g | 
| Vláknina | 14,40 g | 
| Cholesterol | 944 mg | 
| Sodík | 43 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 340,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny.
	Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C.
	Krok 3: Z těsta odebíráme stejně velké kousky a tvarujeme z nich kuličku. Potom do každé formičky na košíček vmáčkneme kuličku těsta a uděláme v ní důlek. Formičky nemusíme vymazávat, těsto je dost tučné.
	Krok 4: Naplněné košíčky vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova asi 8-10 minut a necháme vychladnout. Poté z formiček opatrně vyklepneme.
	Krok 5: Všechny suroviny na náplň společně smícháme a naplníme do košíčků. Polijeme čokoládou, zdobíme rozinkami, kandovaným ovocem nebo ořechem, každý podle své chuti.
Zveřejněno 7. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žloutkové košíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNEA
Moje poznámka
					
				
Žloutkové košíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNEA
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 48 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 52 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							žloutkové košíčky, 
						
						
							žloutkové cukroví do formiček, 
						
						
							zloutkove cukrovi, 
						
						
							kosíčky s kandovaným ovocem, 
						
						
							žloutková náplň, 
						
						
							košíčky, 
						
						
							žloudkové košíčky, 
						
						
							žloutkové rakvičky-recept, 
						
						
							zloutkové košíčky recept, 
						
						
							žloutkové rakvičky, 
						
						
							žloudkvé košíčky, 
						
						
							žloutková náplň do cukroví, 
						
						
							jednoduche kosicky, 
						
						
							žloutkové rakvičky s krémem, 
						
						
							rohlíčky s kandovaným ovocem, 
						
						
							kosicky plnene kandovanym ovocem, 
						
						
							žloutkové bábovičky, 
						
						
							žloutkova napln do kosicku, 
						
						
							košíčky žloutkové, 
						
						
							nápln do košíčků
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							piškoty, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							marmeláda rybízová, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							rum
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (36)
2x výšku kraje a průměr dna /příklad / 25 mm výška kraje + průměr dna 30 mm spolu 80 mm/ rozvinutá šířka plechu. Od toho odečtu 10 mm pro sichr /vnitřní rozměry jsou lisováním formou menší/ ! Najdu si pohár nebo šálek o průměru od 65 do 70 mm a rozválené těsto vykrájím, kolečka uložím do košíčků vysypaných hladkou moukou a jemně zatlačím ! Celá sranda je na 5 minut ! Takže žádná kuličková ložiska nedělám! Všechny košíčky mají stejný průměr a stejnou hmotnost ! Lépe se propečou a jsou stejné.
Koukám, že jste taky figliar
Šlo by to napříč košíčkem změřit kremírou, ale kdo ji dnes ještě má, že?
No, ale praktici vypíchnou zkušební kolečko a když není OK, tak vypíchnou větší či menší aby bylo OK
A s tím "novým receptem" na náplň z jiné marmelády si neračte dělat legraci
K receptu nejsou žádné komentáře.