Lasagne s mletým masem II.
Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch hustě zasypeme parmezánem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 826 kJ / 3 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,75 g |
Tuky | 214,77 g |
Vláknina | 33,90 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 110,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasagní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kg
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kg
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
lasagne s mletým masem,
lazaně recept s mletým masem,
lazaně pro začátečníky,
lazáně,
recept na lazaně výborné,
lasagne s mletým masem pohlreich,
pohlreich lazaně recept,
recept na lazaňě,
lasagne s mletým masem bez bešamelu,
jak udělat dobré lasaně,
lazaně s kuřecím masem,
bešamel recept pohlreich,
recepty bešamel na lazaně,
besamel na lazane,
příprava lazaní,
recept na lasagně s mletým masem,
lazane masem,
lasagne recept pohlreich,
bolonské lasagne s mletým masem,
bešamelová omáčka recept
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
mrkev,
žampiony sterilované,
olej,
máslo,
protlak rajčatový,
víno červené,
mouka hladká,
mléko,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (12)