Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 237 kJ / 4 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,02 g |
Tuky | 343,37 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.
Krok 2: Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.
Krok 3: Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou.
Krok 4: Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Moje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 5 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 7 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 7 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 8 hodinami
Valašské frgály
suneno před 10 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 10 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 11 hodinami
Tématické fráze:
karamelový cheesecake,
karamelové řezy ze salka,
karamelový cheesecake recept,
karamelovy cheescake,
recept karamelový cheesecake,
cheesecake karamelový,
pečení ze salka,
náplň ze salka,
pečeme ze salka,
recepty ze salka,
jak udělat karamelové salko,
nepečený dort ze salka,
salko recept,
recept na karamelový cheesecake,
jak udelat karamel ze salka,
co udělat ze salka,
cheesecake s karamelem,
nepečený karamelový cheesecake,
cheesecake top recepty,
cheescake ze salka
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
pomazánkové máslo,
salko karamelové,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (13)
Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.