Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu, nebo doma na grilovací pánvi – pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,12 g |
| Tuky | 73,79 g |
| Vláknina | 7,44 g |
| Cholesterol | 817 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 4,11 g |
| Sacharidy | 15,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterskou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvíli stát a poté vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní budou na burgeru lépe držet ostatní přísady.
Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Moje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 21 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 32 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 41 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
omáčka na burger,
nejlepší maso na burger,
hovězí po burgunsku dita p,
hamburger podle dity p,
omáčka do burgeru,
nejlepsi maso na burgery,
hovezi burger,
hovezi burger recept,
omáčky na burger,
dita p recepty,
dita p,
recepty dita p,
krůtí burger recept,
omacky do burgeru,
hamburger podle dity p.,
nejlepší hamburger recept,
recept na hovězí burger,
hamburgry podle dity,
hamburger dita p
Suroviny:
maso hovězí mleté,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
houska hamburgerová,
salát,
tatarská omáčka,
cibule červená,
rajče,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (17)
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.
K receptu nejsou žádné komentáře.