Lák na okurky
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev, vše společně nandat do sklenic a zavařit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 646 kJ / 1 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,60 g |
Tuky | 5,70 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48,04 g |
Sůl | 120,00 g |
Sacharidy | 317,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lák na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmX3
Moje poznámka
Lák na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmX3
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 23 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 25 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 38 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 39 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
lák na okurky,
okurkový lák,
lák na houby,
výborný lák na okurky znojemský,
výborný lák na okurky,
recept na lák na okurky,
lak na okurky recept,
recept lak na okurky,
nálev na okurky,
nejlepsi lak na okurky,
lák do okurek,
lák na okurky na jednu sklenici,
okurkový nálev,
lák na okurky do jedné sklenice,
dobrý lák na okurky,
lak na okurky bez zavařování,
lák na okurky do sklenice,
sterilace okurek,
lák z okurek,
láky na okurky
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
semínka hořčičná,
pepř,
koření nové koření,
koření hřebíček,
bobkový list
Komentáře (22)
Lák může být dobrý, asi ho s tím cukrem taky vyzkouším, ale pro mne bez hřebíčku, ten mi v okurkách nechutná..to je ovšem individuální záležitost, v žádném případě to není kritika!!!
Mně po sterilaci taky zesvětlají... Ale v mém případě je to třeba tím
na kolik kg okurek je popisovaná dávka nálevu? 3l vody, 0,75 l octa..atd.
Dík za odpověď. A.Š