Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 550 kJ / 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,72 g |
| Tuky | 28,28 g |
| Vláknina | 4,48 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,54 g |
| Sacharidy | 111,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.
Krok 2: Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.
Krok 3: Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.
Krok 4: Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Moje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 7 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 2 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 2 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 3 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 4 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 5 hodinami
Uherská pěna
Daami před 6 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 7 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 7 hodinami
Tématické fráze:
kruti rizoto,
krůtí rizoto recept,
rizoto z krůty,
rizoto s krůtím masem,
lehke rizoto,
krůtí rizoto z trouby,
polevka z krutiho masa,
krutí rizeto,
rizeto z krutiho masa,
rizoto krůtí,
krůtí risoto,
rizeto z kruty,
jak udělat krůtí rizoto,
dietni krůtí rizoto,
ryzeto z krůty,
krůtí maso rizoto,
vývar z krůty,
krůtí maso,
krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa,
krůtí maso recept
Suroviny:
bujón zeleninový,
mrkev,
celer,
petržel,
sůl,
pepř,
hrášek mražený,
rýže,
vývar,
koření paprika gulášová,
sýr tvrdý,
olej olivový,
vývar
Komentáře (19)
dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
- celý pytlík mražené
zeleniny /kukuřice,
hrášek,
mrkev/
- cca 1/2 litru vývaru
- ochutila jsem Podravkou
nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já
děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
koukám, že vás udivilo to množství
- písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina
chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
- a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin
díky za odpověď scofiq-jiřina
fakt není suché