Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 842 kJ / 679 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,22 g |
| Tuky | 52,69 g |
| Vláknina | 16,08 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 35,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7vN
Moje poznámka
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7vN
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 31 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 48 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 53 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřové se zeleným pepřem,
vepřova pečene nej recept,
vepřové maso se zeleným pepřem,
vepřová pečeně recept,
vepřové maso recept se zeleným s pepřem,
veprova pecene nej recepty,
recept maso se zeleným pepřem,
vaření v remoske,
veprova pecene,
recept ty ze zahraničí,
vepřová pečeně slovensky,
vepřove pečene,
nej recepty pečení,
nej recepty z vepřové pečeni,
recept vepřovou pečeni ze šunkovaru,
veprove na se zeleným pepřem,
omacka so zelenym peprem,
vepřévá pečeně recept,
vepřévá pečeně,
recept vepřová pečeně
Suroviny:
plec vepřová,
sůl hrubozrnná,
česnek,
majoránka čerstvá,
sůl,
semínka hořčičná,
pepř zelený,
olej,
výpek z masa,
smetana,
hořčice,
pepř zelený,
pepř drcený,
sůl
Komentáře (17)
Ale fakt se netýká receptu a autorka receptu spíš očekává vyjádření k té pečeni, zda jste ji upekl a chutnala vám. Takže už žádné výlevy, kde žijete, kde jste žil, jak vidíte spisovnou mluvu apod tu pod receptem, ale výhradně na diskuzi, jo? Další komentář nesouvisející s receptem, bude mazán, případně po dohodě s autorkou vše bude přesunuto na diskuzi.
Recept pěkný je a tu se úplně ztratí, co si o něm kdo myslí. Děkuji za ostatní kuchaře, kteří chtěj vařit, ne filosofovat
Recept je dobrý, slovo bezchybný je pre profesionálov, aby recept posúdili.
Áno, žijem v zahraničí už dlho, to ale neznamená, že moja slovenčina je horšia, ako Slovákov žijúcich na Slovensku. Nemám ju kde pokaziť. Pochádzam z oblasti, kde sa hovorilo pomerne slune spisovne (spisovne na Slovensku neexistuje - čím viac ku Bratislave, tým horšie (Pieštany, Trnava atď.) a ku Košiciam takisto). Pravidelne dávam "hodiny" slovenčiny Slovákom, keď prídu na návštevu, pretože hovoria nespisovne (aj keď je to vina skôr spoločnosti, v ktorej vyrastali a v ktorej žijú). Niekomu (zrejme ich je viac než dosť) vadí, že pri receptoch niekto komentuje jazykovú úroveň (alebo hlavne neúroveň...) Hoci to nie je nič, len jeden mizerný recept, je to prezentácia tej ktorej osoby a jej kultúrnej úrovne (neúrovne). A keď to niekto nie je schopný pochopiť, tak si myslím, že tam nemá čo hľadať a hlavne písať! To nie je otázka demokracie ani slobody kúpy počítača a pripojenia na Internet.
P.S. To, že píšete ako neregi, neznamená, že nie ste poznaný.
Ako vždy sa opäť mýlite. Ale to nevadí, na Slovensku sa nikdy príliš spisovne nehovorilo, takže jeden majorán to už aj tak nezmení a nezlepší.
Ján K.: Že je botanický názov bylinky v recepte majorán záhradný, je tiež pravda, to ale neznamená, že v gastronómii a iných odboroch je potrebné sa vyjadrovať botanickými názvami. To platí len pre botaniku. Takže ak autorka použila slovo majoránka, použila ho dobre. Je to hovorové slovo, ale nie nespisovné.
A len tak medzi nami, namiesto podpichovania si prečítajte ešte raz svoju vetu: "Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku." Myslíte, či po slovensky alebo po česky, že je to štylisticky správne?
Tak skúste recept použiť a zybtočne nekomplikovať život tým, ktorí na rozdiel od vás dokážu aj niečo urobiť, nie iba rozprávať.
Souhlasím s vámi ohledně těch neregi
btw..vy ste tou majorankou namojdusu posadnuty....
kytica čerstvého majoránu
Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku.